opušteno, na oprezu

FOTO: Red Carpet Ivanec: Lirski raspoloženi Stričak i Štromar, Čačić i Batinić - suradnika dva

Objavljeno: 20.06.2018. 11:24

Zadnja izmjena: 20.06.2018. 12:21

Foto: Viktor Hranić

Svečane sjednice gradskih i općinskih vijeća često su poput „crvenog tepiha“ za lokalnu političku scenu, pa nije bilo razloga da u utorak navečer tako ne bude i u Ivancu, gdje je djelić večeri protekao u znaku ljubavi između HDZ-a i HNS-a.

>>FOTO Batinić na Svečanoj sjednici u Ivancu: 'Dobili smo financijski impuls i političku stabilnost'

Gradonačelnik Milorad Batinić ostao je vjeran svom formalnom tonu pa je govorio o stečenoj političkoj stabilnosti i multimilijunskom povećanju izvornih prihoda, dok je Anđelko Stričak, kao i obično, bio više lirski raspoložen. Čak je i mikrofonu neskloni Predrag Štromar pozdravljao „IvaJnčanke“ i „IvaJnčane“, te vukao analogije od Messija do repke i natrag, ali nitko nije mogao nadmašiti zanos Anđelka Stričaka koji je Ivančane pozdravio kao – „potomke slavnih vitezova Ivanovaca i rudara“. Bit' će da je nešto bilo u zraku...

Nakon toga čovjek skoro da zaboravi na multimilijune, ali nije zaboravio Štromar koji je rekao da su takvu poreznu reformu ministru Mariću predložili upravo on i Batinić. „Evo, uspjeli smo nakon šest godina“, poentirao je ministar. Stričak je, međutim, i političku stabilnost opisao zgodnom anegdotom. Bijesnio je rat, on na fronti i u rovu, a s njime Ivančanin, g. Brežnjak. A onda je rat završio, a oni završili u različitim stranakama – Stričak u HDZ-u, Brežnjak u HNS-u. "To nikad nije bila prepreka...", rekao je Stričak i pobrao aplauz!

Ne dokazuju li to i osmijesi gradonačelnika Batinića i zastupnika Stričaka, dok čekaju da započne program? Čak ni župan Radimir Čačić sinoć nije bio odviše kritičan ni glasan. „Sve je izrečeno, što da tome dodamo?“, uglavnom je sve što je rekao za 34 milijuna kuna koje Županija treba dobiti za projekte JPP-a. Uskoro se očekuje i presuda po tom pitanju, ali Županija će se u međuvremenu morati zadužiti. Iz Europe se povuklo najviše sredstava u državi, i sad ko za vraga - to će biti teško sufinancirati. Župan, međutim, ovaj put nije govorio o „opstrukcijima“, nego o sporosti državnog aparata... S Batinićem je pak, kako je rekao – uvijek dobro surađivao, a kasnije su uz barski stol zajedno popili piće i zapalili cigaretu...

I Stričak se osvrnuo na silne milijune; ma što milijune – milijardu i pol u procesu, a milijardu u pripremi. Na nekoliko posljednjih sjednica ponavlja kako to možemo zahvaliti isključivo Europskoj uniji. „A neki bi (čitaj Živi zid) izašli van!“, Stričak kao da lupa o stol. „Nekima ne treba ni NATO“, dodaje. A u Crnoj Gori državni udar, slično na Kosovu i u Makedoniji, a na sat vremena od Zagreba mudžahedini.... Svečane sjednice gradskih i općinskih vijeća često su, dakle, poput „crvenog tepiha“ za lokalnu političku scenu, pa nije bilo razloga da u utorak navečer tako ne bude i u Ivancu. Pogledajte stoga kako je bilo:

Komentari