priopćenje za medije

Reformisti: HDZ će izgubiti jer Stričak isključivo vodi kampanju Dragice Ratković koja i nije HDZ

Objavljeno: 27.05.2021. 13:37

Zadnja izmjena: 27.05.2021. 14:47

Sukob oko Varaždinskih Toplica mogao bi obilježiti drugi krug lokalnih izbora, jer se tema započeta početkom tjedna neizravno nastavlja i danas, ovaj put priopćenjem Reformista.

Podsjetimo, HDZ-ov kandidat za župana Anđelko Stričak optužio je Radimira Čačića da "priprema privatizaciju Specijalne bolnice“, na što mu je Čačić odgovorio dokumentom koji je potpisao i HDZ-ov ravnatelj Specijalne bolnice, a kojim se bilo „kakav oblik privatizacije“ oštro demantira.

Svoje pozicije protukandidati su čvrsto branili i tijekom jučerašnjeg sučeljavanja, a tema se neizravno nastavila i danas kada su Reformisti prozvali Anđelka Stričaka da „ne vodi svoju kampanju nego kampanju Dragice Ratković“.

- Anđelko Stričak ne vodi kampanju HDZ-u već isključivo kandidatkinji za gradonačelnicu Varaždinskih Toplica Dragici Ratković, koja čak niti nije HDZ. Toga su svjesni njegovi birači, a posebno stranački kolege. Nedostatak bilo kakvih rezultata za Varaždinsku županiju, vizije razvoja, stranačkog rada i nedostatak podrške svojim kolegama Anđelko Stričak nadoknađuje poticanjem lažnih i jadnih objava u svim oblicima – napisali su između ostaloga Reformisti.


Priopćenje Reformista:

HDZ POD VODSTVOM STRIČAKA VEĆ SAD GUBITNIK IZBORA

Već nakon prvog kruga izbora neupitno je da su Narodna stranka Reformisti u Županiji u cjelini i nezavisna lista Budimo grada razini Varaždina postigli uvjerljive pobjede.

Narodna stranka Reformisti je za 50 % povećala svoj rezultat u županijskoj skupštini, a HDZ je sa jednom strankomviše u koaliciji pao. U općinskim i gradskim vijećima za 40 vijećnika smo povećali svoj rezultat iz 2017., a HDZ sHSLS-om i HSU-om zajedno je izgubio 25 vijećnika.

Narodna stranka REFORMISTI nije imala niti jednog općinskog načelnika ili gradonačelnika, a sada ima 2 reformistička načelnika i 3 nezavisna s podrškom reformista pri čemu očekujemo pobjede reformističkih kandidata u još jednom gradu i četiri općine.

HDZ je već izgubio 2 načelnika općina od Reformista i očekujemo da da ćemo i po broju načelnika i gradonačelnika nakon drugog kruga potvrditi svoju poziciju dominantne političke snage u Varaždinskoj županiji.

HDZ pod vodstvom Anđelka Stričaka ne samo da je ostvario ovako loše rezultate već je i od strane svojih članova ravnatelja Specijalne bolnice Varaždinske TopliceKovačića  (HDZ) i županijskog pročelnika Jakopovića (HDZ) razotkriven kao čovjek koji iznosi laži o privatizaciji Specijalne bolnice Varaždinske toplice.

Zašto sve to? Zato jer Anđelko Stričak ne vodi kampanju HDZ-u već isključivo kandidatkinji za gradonačelnicu Varaždinskih Toplica Dragici Ratković, koja čak niti nije HDZ. Toga su svjesni njegovi birači, a posebno stranački kolege. 

Nedostatak bilo kakvih rezultata za Varaždinsku županiju, nedostatak bilo kakve vizije razvoja Varaždinske županije, nedostatak stranačkog rada i nedostatak podrške svojim kolegama nadoknađuje poticanjem lažnih i jadnih objava u svim oblicima. 

Takve politike nikad nisu niti će dati rezultate među građanima naše županije pa čak niti među vlastitim članovima. 

Komentari