Reformisti o vertikali vlasti: Štromar samo obećava, ne može nabrojati ni dva svoja projekta

Objavljeno: 09.10.2015. 11:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Siniša Sović

Županijska organizacija Narodne stranke Reformisti održala je tiskovnu konferenciju na temu: “Rezultati vertikale vlasti u Varaždinskoj županiji.” Konferenciji su nazočili Natalija Martinčević, saborska zastupnica te potpredsjednica Narodne stranke Reformisti, Darko Hrenić – član nacionalnog predsjedništva stranke te Krešimir Horvat, potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije.

Reformisti su naglasili su da je vrijeme da se predstave konkretni rezultati i ono što je realizirano u Varaždinskoj županiji u šest godina mandata župana Predraga Štromara i četiri godine mandata aktualne Vlade. U nekoliko točaka naglasili su ključne propuste na razini županije. Natalija Martinčević istaknula je problem zastoja infrastrukturnih projekata, obnovu kirurgije i hitne u općoj bolnici u Varaždinu koji su predstavnici vlasti nekoliko puta posjećivali, a premda je 2011. bilo obećano da će se radovi finalizirati 2014., a ove da sve ide po planu, isti nisu započeli.

Uz to su vezane dogradnja i obnova škola u Ivancu, Martijancu, Ključu te u V. i VI. Osnovnoj školi u Varaždinu koje do danas nisu započete, a slična je situacija sa vrtićima. Dodala je da je tijekom Čačićevog mandata izgrađeno 44 škola i 16 dvorana. Darko Hrenić, član predsjedništva, tvrdi da je isključivo Čačićeva zasluga besplatan prijevoz srednjoškolaca.

Osim toga, Reformisti tvrde kako županiji kronično nedostaje kapitalnih investicija, kako nije riješen problem gospodarenja otpadom bez obzira na prijedloge u Hrvatskom saboru, a potpredsjednica je kao najvažnije istaknula:

- Danas su najniže plaće u Varaždinskoj županiji, 20% ispod prosjeka države! Župan Štromar ne može nabrojiti ni dva projekta koji imaju veze s njim, a očito mu nedostaje vizija, znanje, sposobnost i autoritet.

Odluka je da njihova stranka u svim izbornim jedinicama ide s koalicijom “Uspješna Hrvatska”, a nakon odluke Predsjedništva biti će objavljena i imena kandidata za treću izbornu jedinicu.

Komentari