razvoj toplica

Bedeković: 'Privatizacija je Stričakova laž, jer ništa ne zna i neće napraviti ništa'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.02.2022. 13:25

Zadnja izmjena: 21.02.2022. 14:01

Privatizacija je bila samo jedna od mogućnosti, a župan Anđelko Stričak kasnije je sakrio dokument kako bi opravdao svoju predizbornu laž, ustvrdio je na današnjoj Županijskoj skupštini vijećnik Reformista Robert Vugrin.

- Iznosile su se neistine da nitko u Županiji ne zna da taj projekt prostoji i da ne postoji mogućnost financiranja Zašto se skrivala ta strategija? Zato jer je Stričak u predizbornoj kampanji iznosio neistine o  privatizaciji, otkazima i većim cijenama usluge. Bilo je potvrđeno u dokumentima već tada da se ne radi o privatizaciji. Bila je to samo mogućnost - rekao je Vugrin.

'Što će biti s projektom?'

Pitao je što će sada biti s projektom?

- Hoće li se službama dati nalog, zatražiti novac za izradu projektne dokumentacije ili će župan dalje u svojem uredu sa Jetijem piti kavu. Ne treba se bojati privatnog vlasništva jer ono nije preduvjet za razvoj Varaždinskih Toplica.

'Sagledajmo rizike'

Još uvijek se, kako kaže, stignu sagledati rizici, a bolnica se ionako privatizirati ne može.

- Tijekom izrade projektne dokumentacije još uvijek stignemo sagledati sve rizike, novac za projektnu dokumentaciju nije bačeni novac jer će ti novci biti vraćeni iz europskih fondova. Zakon ne dozvoljava privatizaciju Specijalne bolnice što piše u strategiji!

'Govorimo o praznim livadama'

- Bacanje novaca je kriva terminologija, jer nikada u Toplicama nismo imali tako razređenu strategiju. Minerva ne može biti prodana 5 godina, niti će ikad biti prodana, o tome Topličanci ne moraju brinuti Mi govorimo o građenju novih sadržaja na praznim livadama - rekao je danas Željko Bedeković, inače i kandidat za gradonačelnika Varaždinskih Toplica na prošlim izborima, koji je od danas u Skupštini aktivirao mandat.

'Zločestoća ili laž'

- Uspjeli smo u tome što sam htjeli, a da izvučemo Jetija iz ladice. Postoje 3.000 stranica koje su platili naši građani i ne razumijem zašto se to krije, to su detaljna idejna rješenja, a ne Jeti. Ja znam da vi to nećete pročitati, ali barem morate znati da postoje. Ne znam je li to nerazumijavanje ili zločestoća i laž.

'Nećete napraviti ništa'

Bedeković je zaključio:

Recite mi primjer bolnice koja se u Hrvatskoj privatizirati? Zdravstvo se u Hrvatskoj ne može privatizirati. Svi drugi se bore za svoje Toplice, osim našeg župana. Naš župan došao je od nikud, neće napraviti ništa i ne vodi nikuda. Župan ne zna, pa mu Županijska skupština mora dati upute u kojem smjeru voditi Toplice.

Komentari