Roditelji o obnovi Dječjeg vrtića Varaždin: 360 tisuća kuna za sanitarni čvor od 76 kvadrata?

Objavljeno: 23.06.2015. 10:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: DV Varaždin/Kozarčeva

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš zajedno s pročelnicima obišao je prostorije Dječjeg Vrtića Varaždin te je još jednom najavio da će se iduće godine krenuti u obnovu zgrada vrtića s obzirom na njihovo loše stanje.

Na njegove izjave o obnovi Dječjeg vrtića Varaždin, reagirali su Predstavnici roditelja priopćenjem koje potpisuje Tomica Drvar-Trtinjak, predstavnik roditelja u DV Kozarčeva.

Kako tvrdi predstavnik roditelja, iz izjava gradonačelnika dalo bi se zaključiti da će se iduće godine obnavljati svi vrtići, što, kako navode u priopćenju, nije točno.

- To nažalost nije točno već je plan da se u narednih nekoliko godina obnavlja vrtić po vrtić ili eventualno koliko će se i ako će se rezervirati sredstva u proračunu. Želio bih naglasiti da je 'delegacija' već nekoliko puta bila u 'razgledavanju' vrtića gdje su popisali nedostatke i nikada se ništa nije promjenilo unatrag nekoliko godina, odnosno nikada se ništa nije poduzelo po pitanju sanacije - navodi se u priopćenju roditelja.

>> Iduće godine kreće obnova svih gradskih dječjih vrtića

Navode da je pohvalno da će se kroz fondove sufinancirati do 70 posto iznosa koji je potreban da se izvrši energetska obnova vrtića, ali smatraju da se javnosti mora dati informacija da svi vrtići neće biti obuhvaćeni ovim projektom zbog nesređene dokumentacije.

- Također je pohvalno da se iz viška sredstava koja su ostala sanira sanitarni čvor u DV Koprivnička, ali je meni kao građaninu, a i osobi koja je uključena u rad vrtića, vrlo sumnjivo da se za sanaciju sanitarnog čvora veličine 75 metra kvadratna mora izdvojiti čak 360 tisuća kuna. Ponuda koju sam na zajedničkom sastanku vidio iznosila je oko 330 tisuća kuna pa se postavlja i dodatno pitanje od kuda dodatnih 30 tisuća kuna za navedene troškove. U samoj ponudi za skidanje starih pločica, starih sanitarnih dijelova te cijevi naveden je iznos od oko 75 tisuća kuna pa se postavlja pitanje kako je moguće da cijena skidanja starih pločica i sanitarija može biti čak tisuću kuna po metru kvadratnom - pitaju se predstavnici roditelja.

Drvar-Trtinjak se u priopćenju roditelja osvrnuo i na ponovljeni natječaj za izbor novog ravnatelja DV Varaždin.

- Iskreno se nadam kao predstavnik roditelja, da ovog puta neće biti 'političke' manipulacije te da će se izabrati osoba koja ima kompetencije te stručno znanje za rad u jednoj takvoj ustanovi koja brine o budućnosti ovoga grada, odnosno brine o djeci koja su ta budućnost - napomenuto je u priopćenju.

Komentari