Sanja Šprem: Ukoliko premijer ne nađe novac, nastavnici kreću u štrajk 23. rujna

Objavljeno: 15.09.2015. 13:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Ni nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta ne zna se hoće li Vlada osigurati novac za povećanje plaća nastavnicima te ide li se u štrajk.

Predsjednica Sindikata hrvtaskih učitelja Sanja Šprem je u kratkom telefonskom razgovoru za portal eVaraždin.hr poručila kako neće odustati od štrajka, a na Vladi je da pronađe novac za školstvo.

- Upravo smo jutros imali sastanak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Očekujemo sljedeći sastanak u četvrtak. Mi kao sindikati ostajemo kod svojih zahtjeva, a sada dajemo mogućnost Vladi da pronađe rješenje - rekla je Šprem.

Nadu u povoljan ishod pregovora daje im današnja sjednica Vlade na kojoj je i rebalans proračuna. Sinidkati na sastanku u četvrtak očekuju pomake u pregovorima, odnosno u ponudi Vlade. Ukoliko do toga ne dođe, ide se u štrajk.

- S obzirom na to da mora proći zakonska procedura pregovora i procedura mirenja, najraniji rok za štrajk nastavnika je 23. rujna. Ministar Vedran Mornar i dalje tvrdi da novca u Ministarstvu nema, što je i nama sasvim jasno. Ali, onaj tko mora naći novac je ustvari Vlada, odnosno premijer. Tako da očekujemo da u Vladi o tome porazgovaraju i promisle - istaknula je Šprem i dodala kako je jedina šansa da se spriječi štrajk ta da Vlada nađe novac za školstvo, kako ga je našla i za zdravstvo.

Komentari