priopćenje za medije

SDP o županijskom proračunu: 'Nismo mogli podržati proračun u kojem padaju iznosi EU sredstava'

Objavljeno: 29.11.2023. 15:43

Zadnja izmjena: 29.11.2023. 15:55

Danas je održana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije, a jedna od točaka dnevnog reda odnosila se na izglasavanje proračuna Županije za iduću godinu, koju vijećnici SDP-a nisu prihvatili.

Naime, kao jedan od argumenata protiv je tvrdnja vijećnika SDP-a da iz godine u godinu padaju sredstva osigurana preko EU fondova dok s druge stranu, kako su naveli, rastu troškovi za zaposlene. Pritom je vijećnik Luka Zrinski, u ime Kluba SDP-a dodao kako navedeno smatra zabrinjavajućim i razlogom za nepodržavanja proračuna Županije za iduću godinu.

- Osobno se nadam da se porast troškova odnosi na povećanje plaća postojećim zaposlenicima, a ne na nova zapošljavanja, prije svega stranačkih poslušnika - rekao je Zrinski, dodavši kako mu je žao "što se Varaždinska županija bez "ispaljenog metka" odrekla Opće bolnice Varaždin", odnosno činjenice da s prvim danom iduće godine osnivačka prava preuzima država.


Cijelo priopćenje SDP-a pročitajte u nastavku:

Članovi Skupštine Varaždinske županije iz redova SDP-a nisu podržali prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu, a kao neke od argumenata naglašena je činjenica da iz godine u godinu padaju sredstva osigurana preko EU fondova dok s druge stranu rastu troškovi za zaposlene.

Luka Zrinski, u ime Kluba SDP, pojasnio je kada se proračun za 2024. usporedi sa proračunima proteklih godini vidljivi je pad EU sredstava što osobno smatra zabrinjavajućim. Također, zabrinjavajućim smatra i rast troškova za plaće zaposlenih a ta će se tendencija nastaviti i 2025. i 2026.

-Osobno se nadam da se porast troškova odnosi na povećanje plaća postojećim zaposlenicima, a ne na nova zapošljavanja, prije svega stranačkih poslušnika - poručio je Zrinski.

Izrazio je i žaljenje što se, naglasio je, Varaždinska županija bez "ispaljenog metka" odrekla Opće bolnice Varaždin odnosno činjenice da s prvim danom iduće godine osnivačka prava preuzima država.

-Iz tih, ali i brojnih drugih razloga, SDP u Skupštini Varaždinske županije nije podržao prijedlog proračuna - zaključio je Zrinski.

Komentari