pozivaju na protest

SDP-ovci prozvali ministra Butkovića: ''Životi mještana Sračinca, Petrijanca i Cestice su u opasnosti''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.02.2019. 09:20

Zadnja izmjena: 28.02.2019. 09:28

Kako poručuju iz županijskog SDP-a, životi mještana Općine Sračinec, Petrijanec i Cestica dovode se u opasnost jer će prema novom pravilniku promet teretnjaka biti preusmjeren na tu cestu.

Naime, ministar prometa Oleg Butković potpisao je Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona, a na tome popisu našla se i državna cesta od graničnog prijelaza Mursko Središće do raskrižja s državnom cestom u Šenkovcu kojom sada neće moći prometovati veliki kamioni. - Promet teretnjaka bit će preusmjeren na cestu koja prolazi našim općinama, a ona je već sada preopterećena jer njome dnevno u prosjeku prometuje 9324 vozila - poručuju iz SDP-a i dodaju kako vlasnici teretnjaka neće koristiti autocestu zbog skupih cestarina, te kako mještane navedenih Općina sljedeći mjesec čeka kaos.

IZ SDP-a pozivaju ministra Butkovića da opozove ovu odluku, ali i upućuju javni apel članu uprave Hrvatskih cesta Alenu Leveriću da utječe na odgovorne u vladi  da se ovaj štetan pravilnik ne stavi u primjenu. - U protivnom, naša je moralna i politička obaveza građane pozvati da izađu u javnost s protestom. Jer ovo je vrhunac bezobrazluka i licemjerja HDZ - ovih ministara koji pogoduju svojim stranačkim prijateljima na terenu ne razmišljajući o štetnosti svojih postupaka.-  za kraj poručuju iz SDP-a. 

Komentari