uoči sjednice gradskog vijeća

Marković i Bosilj o nagodbi: Ovo je prekretnica za Grad Varaždin, prvi od tri bitna koraka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.04.2022. 14:44

Zadnja izmjena: 12.04.2022. 18:08

'Ovo je prekretnica za Grad Varaždin, prvi od tri koraka koji su temelj budućnosti i razvoja našeg grada', rečeno je danas na konferenciji za medije gradske organizacije SDP-a, a tiče se sporazuma o razrješenju sudskih sporova mirnim putem s TH Investom.

  • (1) Prvi od tri koraka: Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, drugi korak je rješavanje problema bala, dok je treći izgradnja podvožnjaka Wisertova - Supilova. 
  • (2) Konačan epilog oko bala na jesen: ' U rješavanju bala samo daleko odmakli, napravljen je sanacijski plan, a sada se ishodi građevinska dozvola i ta priča oko bala bi svoj konačan epilog morala imati početkom jeseni kada bi se trebao raspisati novi natječaj za zbrinjavanje bala. Treća bitna stvar je novi podvožnjak Supilova Wisertova gdje se idejni projekt završava i nakon toga se ide na ishođenje građevinske dozvole' - rekao je Marković.
  • (3) Što nakon prihvaćanja sporazuma? Prema riječima dogradonačelnika Markovića, pokreće se kompletna zona u Vilka Novaka, iza Koblenzove gdje se planira napraviti novi vrtić, a možda i integralan projekt nove škole sa vrtićem.
  • (4) Drugi bitni aspekti: Kako je rečeno na konferenciji za medije, drugi aspekt je parcelacija zemljišta u Jalkovcu gdje je TH Invest oslobodio trasu za jugozapadnu obilaznice grada Varaždina. Treća stvar je da se oslobađaju sredstva iz obveznica koja ne budu iskorištena do kraja za postavljanje polupodzemnih spremnika po cijelom Gradu Varaždinu.
  • (5) 'Najključnija stvar': Kako je rekao Marković, najključnija stvar je objedinjavanje zone Brezje kao investicijske zone. - Ona je sad došla do pozicije da ne možemo graditi jer nemamo dovoljno infrastrukture, a imamo osam ili devet investitora koji čekaju da im se prodaju parcele - rekao je Marković.
  • (6) 'Zahvaljujem vijećnicima': 'Zahvaljujem već danas svim gradskim vijećnicima koji će, poprilično sam uvjeren, stati iza ove odluke o nagodbi i uz sve ove dileme koje i sam imam ipak na kraju prihvatiti odluku i podržati razvoj našeg grada, i biti na strani budućnosti - rekao je gradonačelnik Bosilj.

Komentari