Škvarić: Saborske zastupnice Martinčević nikad nema u sabornici

Objavljeno: 08.05.2015. 07:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: HNS

Lepoglavski gradonačelnik i saborski zastupnik Marijan Škvarić reagirao je danas priopćenjem na izjave saborske zastupnice i potpredsjednice Narodne stranke reformisti Natalije Martinčević.

Kako navodi Škvarić, Martinčević izjavljuje neistine kada se hvali svojim radom i angažmanom u Hrvatskom saboru.

- Ponavljanjem laži one neće postati istina, ali se zato ponovno pokazalo pravo lice osobe koja sebi pokušava pripisati tuđe zasluge i time dobiti još malo prostora u medijima. Ovu tvrdnju dokazati ću činjenicama koje su svima dostupne u svakom trenutku i lako se mogu provjeriti u službama Hrvatskog sabora. Do današnjeg dana u 2015. godini, gđa. Martinčević svega je 15 puta bila prisutna u Saboru što je svrstava na samo dno prisutnosti, pa čak i vrlo blizu Karamarku - navodi Škvarić dodajući kako je u posljednjih godinu dana imala ispred svog kluba zastupnika svega dvije rasprave.

Njenu aktivnost Škvarić uspoređuje sa svojim sudjelovanjima u raspravama.

- Samo za usporedbu mogu vam reći da sam proteklih godinu dana ispred kluba HNS-a u pojedinačnoj raspravi od 15 ili 20 minuta sudjelovao ukupno 25 puta. Ali niti to ne treba biti pravi pokazatelj rada i angažmana saborskog zastupnika, nego ću vam iznijeti jedan konkretan primjer. Martinčević je uputila u saborsku proceduru prijedlog Zakona o osnivanju Fonda za sufinanciranje investicijskih projekata krajem prošle godine. Nakon što su mišljenja dali saborski odbori i Vlada, 24. travnja glasalo se o prihvaćanju Zakona u prvom čitanju. Taj dan Martinčević nije bilo u sabornici kako bi glasala za vlastiti prijedlog, već se slikala na tiskovnoj konferenciji u Lepoglavi - istaknuo je Škvarić i dodao kako to pokazuje da su svi njeni prijedlozi isključivo u ulozi samopromocije, a ne rejšavanja konkretnih problema.

- Dokaz tome je i mišljenje Vlade RH o njezinu prijedlogu Zakona iz kojeg se može zaključiti da saborska zastupnica ne zna da je takav Zakon već donesen, da ne poznaje proceduru predlaganja, da se koristi paušalnim navodima, a onda još na kraju se ne pojavi na glasanju za vlastiti prijedlog – kritičan je Škvarić.

Škvarić navodi da s potpredsjednikom Sabora Miloradom Batinićem i saborskim zastupnikom Marijom Habekom ima aktivnu ulogu u svim bitnim prijedlozima zakona koje predlaže Vlada RH te da svojim angažmanom uvijek doprinose da ti zakoni budu na dobrobit svih građana u Hrvatskoj.

- Posebno moram istaknuti da se uvijek dodatno založimo ukoliko se radi o bitnim projektima za naša kraj, našu županiji i izbornu jedinicu. Tu uvijek funkcioniramo kao tim, pa je tako bilo u slučaju HNK Varaždina, ali i Sveučilišta Sjever. To je na kraju krajeva i naš posao i zato si osobno ne pripisujemo nikakve zasluge, niti ćemo to činiti ubuduće. Najnoviji dokaz tome je i današnja odluka Vlade RH o prihvaćanju Nacrta prijedloga zakona o prijenosu osnivačkih prava nad Sveučilištem Sjever na Republiku Hrvatsku – zaključio je Škvarić.

Komentari