Špancirfest: Danas najtraženiji selfie s Kolindom, predsjednicu dočekali Habuš, Štromar i Drk

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 27.08.2015. 20:47

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:13

Foto: Nikola Kokotec

Dolazak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Varaždin kod mnogobrojnih posjetitelja Špancirfesta izazvao je doslovno oduševljenje te su joj spontano prilazili kako bi joj pružili ruku te izmijenili pokoju riječ. No, najtraženija stvar bio je selfie s raspoloženom i nasmijanom predsjednicom...

Iako je predsjedničino osiguranje bilo prilično revno, što se posebno vidjelo i u Uršulinskoj ulici, kojom su u jednom trenutku “letjeli“ bicikli, osiguranje je dozvolilo špancirerima srdačan kontakt s predsjednicom.

Kolinda Grabar-Kitarović je prošetala gradskim ulicama i trgovima u pratnji varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, župana Predraga Štromara, šefa varaždinskog HDZ-a Damira  Habijana, te predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Anđelka Stričaka.

Na Starom gradu Kolindu Grabar-Kitarović je dočekao varaždinski gospodarstvenik Dragutin Drk s kojim se zadržala u kraćem razgovoru.

Kako doznajemo iz izvora bliskih predsjednici, tijekom ovog susreta dogovoreno je da će njezin idući posjet biti radnog karaktera.

- Predsjednica RH želi od naših gospodarstvenika iz prve ruke doznati s kojim se sve problemima u poslovanju susreću na tržištu, kakobi sa svojim gospodarskim timom pomogla da bolje posluju u budućnosti - rečeno nam je.

Nakon „Vindilanda“, Kolinda je posjetila i Vinski grad u kojem je kušala slavonska vina.

- Predsjednici smo ponudili graševinu, kao najistaknutiju slavonsku sortu. Nakon kušanja, predsjednica je rekla kako joj odgovaraju svježa vina i sa zadovoljstvom je nazdravila svojim domaćinima – naglasio je Siniša Špiranec, spiritus movens Vinskog grada.

Kako je to sve skupa danas izgledalo, pogledajte u našoj galeriji fotografija:

Komentari