Predstavnici HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak i Alen Runac održali su jutros konferenciju za medije i osvrnuli se na rezultat parlamentarnih izbora, ali i na rezultat HDZ-a Varaždinske županije u III. izbornoj jedinici.

Podsjetimo, HDZ je osvojio 66 mandata, a što se III. izborne jedinice tiče, HDZ u Sabor šalje 5 zastupnika, a od toga tri zastupnika iz područja Varaždinske županije ( Anđelko Stričak, Damir Habijan i Siniša Jenkač). - Ovo je veliki uspjeh, ali i nagrada za protekli rad. Protekli mandat smo odradili jako dobro, uspostavili smo vertikalu od mjesnih razina pa sve do državne, razgovarali i ostvarili dijalog svih političkih opcija u našoj županiji i ostvarili nikad više investicija - rekao je Anđelko Stričak i dodao kako je cilj na područje Varaždinske županije ''dovući'' novih 2 milijarde kuna investicija. 

Alen Runac prokomentirao je pak Sinišu Jenkača koji je s posljednjeg mjesta na listi zbog velikog broja preferencijalnih glasova ušao u Sabor te rekao kako to nije iznenađenje već ''plod jako dobre izborne strategije''. Na novinarsko pitanje smatraju li da je bila greška što je Jenkač bio posljednji na listi s obzirom na broj glasova koji je dobio, Runac odgovara: - Svaka stranka koja ima jakog kandidata uglavnom ga stavi na 14. mjesto tako da preferencijom povuće listu. To je namjerno tako napravljeno - rekao je Runac 

 

Ključne riječi: hdz, izbori, stričak,

Komentari

06.07.2020. 11:12h Zadnja izmjena: 06.07.2020. 11:17