reakcija

"Čačić se skriva iza zaposlenika", odgovara Stričak i također šalje dokument

"Gospodine Čačiću, nema potrebe ni za igrokazom da osobe koje nemaju nikakvog doticaja s tom nabavom potpisuju tragikomične izjave. Za tu nabavu pitajte svog zamjenika", piše Anđelko Stričak...
Objavljeno: 25.05.2021. 17:31

Zadnja izmjena: 25.05.2021. 17:55

Nakon što su iz Varaždinske županije na adrese medija dostavili dokument, tj. potpisanu izjavu od strane HDZ-ovog ravnatelja bolnice da Specijalna bolnica nije ni u kakvom procesu privatizacije, sada se ponovno o oglasio Anđelko Stričak koji je dan ranije javno o tome javno izrazio sumnju.

Anđelko Stričak također odgovara dokumentom i medijima dostavlja "Odluku o odabiru najpovoljnije ponude“ koju potpisuje Radimir Čačić u svojstvu župana, a kojeg Stričak potom proziva da se "skriva iza svojih zaposlenika".

- Svima je poznato da županije vode župani, a ne pročelnici ili ravnatelji. Ponavljam, u Elektroničkom oglasniku javne nabave pod oznakom 2020/S 0F2-0021923 stoji: Naručitelj: Varaždinska županija, Naziv nabave: Savjetodavne usluge za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno – liječničkog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice - piše Stričak.

Njegovo priopćenje kao i dokument koji je dostavio u prenosimo o nastavku, a raniji dokument i izjavu Radimira Čačića možete pogledati ovdje.


Priopćenje Anđelka Stričaka:

Gospodine Čačiću,

nema potrebe žestiti se, prozivati i vrijeđati ljude koji časno i pošteno rade svoj posao. Nema potrebe ni za skrivanjem iza svojih uposlenika. Svima je poznato da županije vode župani, a ne pročelnici ili ravnatelji.

Ponavljam, u Elektroničkom oglasniku javne nabave pod oznakom 2020/S 0F2-0021923 stoji: Naručitelj: Varaždinska županija, Naziv nabave: Savjetodavne usluge za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno – liječničkog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice.

Također, objavljena je i odluka o odabiru koja glasi: “Župan Varaždinske županije donosi Odluku o odabiru najpovoljnije ponude...te u potpisu Odluke stoji župan Radimir Čačić.

U Odluci se navodi da će trošak tih savjetodavnih usluga za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice porezne obveznike koštati 867.500,00 kuna. Gospodine Čačiću, nema potrebe ni za igrokazom da osobe koje nemaju nikakvog doticaja s tom nabavom potpisuju tragikomične izjave. Za tu nabavu pitajte svog zamjenika.

Smatram da bi bilo najbolje da, ako su navedene objave krivotvorene, pokrenete pravne korake protiv onih koji se neovlašteno koriste Vašim imenom te su na to potrošili 867 tisuća kuna poreznih obveznika.

Anđelko Stričak, predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije

Komentari