TRAŽE MODEL: Još 10 dana za vraćanje nenamjenski potrošenih 9,3 milijuna u JUGS-u

Objavljeno: 11.05.2015. 14:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija/Siniša Sović

Javna ustanova Gradski stanovi prošlog je tjedna, 5. svibnja, dobila rješenje Ministarstva financija prema kojem državi mora u roku od dva tjedna vratiti nenamjenski potrošen novac, što je oko 9,3 milijuna kuna.

Ministarstvo financija provelo je financijski nadzor nad JUGS-om i donijelo nalaz u ožujku ove godine. Utvrđeno je da je novac dobiven od Agencije za promet i posredovanje nekretninama trošen nenamjenski.

Prema novom rješenju, taj novac JUGS bi trebao vratiti državi u roku dva tjedna, a od ravnatelja Gradskih stanova Zorana Sveteca doznali smo da traju pregovori s APN-om, a sastanak će se održati u srijedu.

- Novac ćemo osigurati putem Rezervnog fonda. POS funkcionira po principu da 25 posto izgradnje sufinancira država, a ostalo daju kupci. Za stanove koji se ne prodaju, prema Zakonu o poticanoj stanogradnji, angažira se Rezervni fond da se nadoknadi taj dio koji nedostaje. Taj dio u Rajčulu nije realiziran i sad idemo riješiti na taj način. Napravit ćemo sve što možemo da to riješimo na taj način - rekao je ravnatelj ustanove Zoran Svetec i dodao da će se sastank u APN-u održati u srijedu, a do petka bi se trebala znati potpuna informacija.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš istaknuo je kako će JUGS imati pomoć od Grada, ukoliko to bude potrebno.

U pregovorima smo i radi se na tome da riješimo ovaj problem. U srijedu se ide u APN na dogovore da se vidi kako i na koji način će se ovo riješiti. Vjerujem da će se naći dobar model i način - rekao je Habuš.

Ukoliko se ne dogovori neki model i način vraćanja novca državi, neslužbeno doznajemo da bi prema Javnoj ustanovi Gradski stanovi mogla ići prijava prema Državnom odvjetništvu.

Komentari