Varaždin: Završen projekt Lokalnog partnerstva za zapošljavanje

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 21.02.2015. 09:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: LPZ /VŽ

U sklopu provedbe projekta ''Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje'' u Županijskoj palači u Varaždinu održana je završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati provedbe projekta...


Na konferenciji je ujedno najavljen novi projekt kojim će se nastaviti aktivnosti jačanja lokalnog partnerstva za zapošljavanje.
Nakon 16 mjeseci provedbe projektnih aktivnosti, projekt - kojemu je cilj bio ojačati kapacitete članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Varaždinske županije, osnovanog još 2010. godine - je uspješno priveden kraju. Tako su predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora kroz analizu problema iz svojih resora aktivno doprinijeli razvoju politika  i strategija zapošljavanja na regionalnoj i lokalnoj razini.


Predstavljeni su rezultati projekta pri čemu su kroz pet radionica i četiri okrugla stola donijeti sljedeći zaključci: potrebno je ojačati razmjenu informacija među članovima LPZ-a te osigurati međusobnu razmjenu s drugim relevantnim institucijama i organizacijama, potrebno je i dalje raditi na edukacijama za poduzetništvo, zatim uključivati članove LPZ-a u izradu strateških dokumenata, profesionalizirati funkciju Tehničkog tajništva LPZ-a, poticati razvoj volonterstva i civilnog društva putem kojih se mogu stjecati dodatna znanja i vještine za profesionalni razvoj, poticati razvoj društvenog poduzetništva, uključiti veći broj poslodavaca u LPZ i ono što je najbitnije, potreba je jasna i aktivna podrška donositelja odluka.

Osim toga, jedan od ciljeva projekta bilo je i pridruživanje novih članova u Lokalno partnerstvo za zapošljavanje, tako da je Partnerstvo povećano za pet novih članova, od koji su četiri predstavnici civilnog sektora i jedan privatni poduzetnik.

Završna konferencija ujedno je bila prilika za predstavljanje nastavka projekta – START, financiranog iz darovnice Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanje, u sklopu kojeg će se provoditi daljnje aktivnosti jačanja svijesti o partnerskom pristupu u usklađivanju ponude i potražnje na tržištu rada te stvaranju nove Strategije razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije.

Vodeći partner ovog projekta biti će HZZ – područni ured Varaždin, a partneri Varaždinska županija i Razvojna agencija Sjever DAN.

Komentari