još jedna reakcija

Žarko Rodeš: Nisam zadovoljan listom, ali ni istupom svojih kolega u SDP-u

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.06.2020. 14:56

Zadnja izmjena: 15.06.2020. 15:04

Nakon što je pet od ukupno šest SDP-ovih predstavnika izvršne vlasti izrazilo nezadovoljstvo listom u III. izbornoj jedinici, priopćenjem za medije oglasio se i posljednji od njih, Žarko Rodeš, SDP-ov zamjenik načelnika Cestice.

>>Ispadamo "radni konji" Antolić Vupore i Miroslava Markovića

Ni on, kaže, nije zadovoljan listom Restart koalicije u III. izbornoj jedinici jer smatra da se premalo članova iz Varaždinske županije našlo na isto tako, napominje, nije zadovoljan ni istupom svojih kolega koji obnašaju izvršnu vlast. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

>>I peti predstavnik izvršne vlasti SDP-a, Mario Milak: Antolić Vupora nije se dovoljno založila

Ni ja nisam zadovoljan listom Restart koalicije u 3. Izbornoj jedinici jer smatram da je premalo  članova iz Varaždinske županije na njoj.  Ali nisam zadovoljan ni  istupom mojih kolega koji obnašaju izvršnu vlast u jedinicama lokalne samouprave u medijima. Osobno sam protiv komunikacije preko medija jer imamo stranačko tijelo na kojem se takve stvari rješavaju. Ja sam u županijskom odboru 11 godina i ne sjećam se ni jednih izbora da ne bi vladalo nezadovoljstvo  izbornom listom. Do sada svaki put naš Županijski SDP prolazio je najgore od susjednih županija pa i gore nego ovaj put, ali se nezadovoljstvo nije iskazivalo kroz medije nego na stranačkim tijelima, a neki od sadašnjih kolega koji su iskazali svoje nezadovoljstvo kroz medije nisu se ni bunili. Apeliram na kolege da se suzdrže ovakvih istupa jer njime štete čitavoj stranci čiji predstavnici su i oni sami.  

Žarko Rodeš

Podsjetimo, čak dvije trećine SDP-ovih predstavnika izvršne vlasti istupilo je protiv vodstva županijske organizacije stranke. Smatraju kako se predsjednica Antolić Vupora kod formiranja liste nije zauzimala za organizaciju, nego „za sebe i mjesto Miroslava Markovića na listi“. Najavli su kako će nakon parlamentarnih izbora od nje tražiti odgovornost i promjene u županijskoj organizaciji stranke. O tome smo pisali OVDJE.

Komentari