koketiranje novim zvukom

Jam Ritual izdao prvi single na hrvatskom jeziku - pogledajte spot!

Objavljeno: 04.10.2016. 08:51

Zadnja izmjena: 04.10.2016. 09:08

Varaždinska rock četvorka Jam Ritual izdala je svoj prvi single na hrvatskom jeziku - "Padobran", a za pjesmu je snimljen i spot. Bend je nedavno potpisao za izdavačku kuću Croatia Records i u planu je jesenska i zimska klupska turneja te promoviranje novog materijala na hrvatskom jeziku .

Nakon albuma prvijenca "Greasebucket" na engleskom jeziku, koji je na mnogim portalima uvršten u sam vrh albuma regije 2015. godine, dečki iz Jam Rituala predstavljaju novi singl "Padobran". Nakon uspješnog prvijenca na engleskom „Greasebucket“ iz 2015. godine, na nadolazećem singlu koketiraju sa elektronikom i korištenjem sampleova na bubnju te istraživanju novih zvukovnih sekvenci što rezultira i blagom zaokretu u zvučnoj slici benda.

- Riječ je o laganom stilskom zaokretu u zvučnoj slici benda. Što se tiče samog zvuka benda, išli smo raditi nešto novo. Svakako se osjeti razlika u usporedbi sa prošlim albumom Greasebucket. To više nije čisti rock. Dosta dugo smo eksperimantirali sa „old school“ analognim synthevima i na kraju smo te zvukove odlučili ukomponirati u novi singl. Na taj način smo pjesmi dali moderan, a opet retro prizvuk - objašnjavaju, te dodaju kako postoji još jedna novina, a to je zvuk bubnja.

- Od sad se planiramo igrati sa tim „novim“ zvukom benda i na sljedećim singlovima. Tekst je na hrvatskom jeziku. Odlučili smo vidjeti kako će publika reagirati na tu promjenu, a nije ni loše napokon imati izdavača. Mislimo da su nam sada puno veće šanse naći se u eteru radija, a to nam je bio cilj. Željeli smo povećati slušanost, a pošto smo u Hrvatskoj, promjena jezika na hrvatski, ima jako puno smisla.

Spot je snimljen na različitim lokacijama u Zagrebu i Varaždinu. Radio ga je mladi varaždinac Lovro Habek. Jam Ritual 2012. godine počinje intenzivno raditi na autorskoj glazbi, a do sad su odsvirali preko 200-tinjak koncerata diljem cijele Hrvatske, Slovenije, BIH, Njemačke... Također su dva puta nastupali i na Main Stageu InMusic festivala, a dva su puta zasvirali i na glavnoj pozornici  Špancirfesta, od kojih su jedan nastup "odradili" kao predgrupa Skunk Anansie-u.

Jam Ritual su :
Toni Tkalec – Vokal / gitara
Edvin Đerahović – lead gitara
Karlo Merkaš – Bas gitara
Matija Burek : Bubnjevi / samplovi

Produkcija videa: Lovro Habek

 

Komentari