Dani ludbreške Svete nedjelje

Na ludbrešku Svetu nedjelje ove godine dolaze Psihomodo Pop, Jole i Mejaši - evo detaljnog programa

Objavljeno: 10.08.2016. 08:39

Zadnja izmjena: 10.08.2016. 09:15

Foto: Ilustracija

Najveća ludbreška manifestacija, Dani ludbreške Svete nedjelje, i ove godine obuhvaća brojne vjerske, kulturne, gospodarske i zabavne programe. 

Program započinje u nedjelju, 21. kolovoza, hodočašćem vatrogasaca, a nastavlja se u petak, 26. kolovoza, kad započinju svakodnevni programi koji će potrajati do 4. rujna, kad će središnje euharistijsko slavlje predvoditi sisački biskup msgr. Vlado Košić uz suslavlje biskupa msgr. Vjekoslava Huzjaka, biskupa bjelovarsko križevačkog, domaćeg biskupa mons. Josipa Mrzljaka te sudjelovanje ostalih svećenika i redovnika.

Ludbreg je jedinstveno euharistijsko proštenište u ovom dijelu Europe. Svake godine prve rujanske nedjelje u Ludbregu se održava euharistijsko slavlje u spomen na čudo koje se dogodilo davne 1411. godine .Tako više od šesto godina vjernici hodočaste u Ludbreg, koji nosi i etiketu „centra svijeta“. 

Program po danima

U petak, 26. kolovoza, u 17 sati u Lovačkom domu u Ludbregu na rasporedu je trening u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačkog društva „Srnjak“. U 19 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany započinje koncert Mješovitog pjevačkog zbora “Podravina”.

U subotu, 27. kolovoza, u 9 sati na terenima Teniskog centra Ludbreg započinje 4. Memorijalni teniski turnir „Marijan Kovačić“, a u 15 sati u Lovačkom domu u Ludbregu Natjecanje u gađanju glinenih golubova.

Natjecanje u gađanju glinenih golubova u Lovačkom domu u Ludbregu nastavlja se i u nedjelju, 28. kolovoza, i to od 9 sati. U isto vrijeme na terenima Teniskog centra Ludbreg nastavlja se i 4. Memorijalni teniski turnir „Marijan Kovačić“. U 13 sati u Kući Sunca u Globočecu Ludbreškom započinje program “I mi to možemo, pokaži što znaš”.

 Psihomodo Pop u centralnom šatoru

U ponedjeljak, 29. kolovoza, u 20 sati u Centru za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ na rasporedu je koncert “Kroz generacije”, a dan kasnije, 30. kolovoza, u 19 sati promocija knjige „C’est la vie“ Snježane Pavičić Jantolek.

U srijedu, 31. kolovoza, od 14 do 19 sati na Gradskom stadionu održavat će se nogometni turnir pionira, selekcije U-10 i U-12, a od 19:30 koncert Župnog zbora u župnoj crkvi Presvetog Trojstva.

Poslovni uzlet Grada Ludbrega u dvorcu Batthyany na rasporedu je 1. rujna, u četvrtak, u 9:30. Isti dan u 17 sati na Trgu sv. Trojstva otvara se Ludbreški sejem, a pola sata kasnije, u 17:30, započinje promenadni koncert Puhačkog orkestra grada Ludbrega. U 18:30 otvara se gastroizložba u hotelu Amalia, a u 21:00 sastav Psihomodo Pop priprema koncert u centralnom šatoru kod dvorca Batthyany.

Jole u petak, Mejaši u subotu

U petak, 2. rujna, u 15 sati na rasporedu je etnogastroizložba na Trgu sv. Trojstva u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Ludbreg. U 16 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany započinje promocija knjige „Prvi hrvatski Shakespeare“ Ivana Lupića i Bojane Schubert. Četvrti književni natječaj duhovnog stvaralaštva Radija „Ludbreg“ na rasporedu je u 18 sati u vijećnici Centra za kulturu i informiranje. Od 21 sat u centralnom šatoru prisutne će zabavljati Jole.

U subotu, 3. rujna, u 9:30 na livadi u Ulici Rudolfa Fizira otvara se 2. Međunarodna izložba stoke i malih životinja ludbreškog kraja. U 17:30 na rasporedu je prvenstvena utakmica između ludbreške „Podravine“ i preloške „Mladosti“, i to na Gradskom stadionu. U centralnom šatoru od 21 sat koncert spremaju Mejaši.

Također, svakodnevno od 2. do 4. rujna, i to od 8 do 19 sati, održavat će se Sajam antikviteta i izložba čajeva uz degustacije u atriju dvorca Batthyany.

Komentari