bogat program

Varaždinski plac slavi 20 godina - evo što vas sve očekuje na fešti povodom okrugle obljetnice

Objavljeno: 28.04.2023. 19:01

Zadnja izmjena: 28.04.2023. 19:05

Uz pjesmu, dobru hranu i vrijedne nagrade, Varaždinski plac će u subotu, 6. svibnja od 9 do 13 sati proslaviti svojih prvih 20 godina na sadašnjoj lokaciji u Šenoinoj ulici.

Naime Gradska tržnica, kolokvijalno poznatija kao Varaždinski plac, 2003. godine u potpunosti je obnovljena. Izgrađeni su kiosci na Cvjetnom placu, klimatizirana 'mliječna hiža', prodajni objekti uz Ulicu Petra Preradovića i uzduž parka kod Trga bana Jelačića, te nadstrešnica sa čeličnom konstrukcijom. Zbog moderne i funkcionalne arhitekture, Varaždinski plac danas je među najatraktivnijim tržnicama u Hrvatskoj.

Okrugla obljetnica povod je velikog slavlja, pa iz Gradske tržnice pozivaju sve Varaždince na plac u subotu, 6. svibnja od 9 do 13 sati. Sviraju i pjevaju Dečki z bregov od 9 do 11 sati, nakon čega slijedi veliko finale nagradne igre 'Nije vic, na placu osvajaš bic!' kada će biti izvučeni sretni dobitnici čak tri gradska bicikla. Nitko taj dan ne treba kuhati kod kuće jer na placu će se od 11 sati moći kupiti ćevapi u lepinji po slavljeničkoj cijeni od samo 3 eura, dok će sav prihod od prodaje biti namijenjen u humanitarne svrhe.

Od 11 do 13 sati slijedi posebna glazbena poslastica – nastupa popularni zagrebački bend O.S.D.S., poznatiji kao tamburaški sastav 'Od srca do srca'. Domagoj, Dominik, Josip, Zvonimir, Filip P. i Filip N. osvajaju odličnom svirkom ali i atraktivnim izgledom, te su poznati kreatori najboljih veselica.

Na svoje će doći i najmlađi jer njih će zabavljati animatori 'jagodica', 'grašak' i 'mrkvica' koji će im za uspomenu pokloniti balone, a svi zainteresirani mališani moći će i besplatno oslikati lice. Varaždinski plac ponovo je mjesto susreta, pjesme i dobre hrane, ali i bogate ponude jer počinje sezona jagoda, presadnica, mladog povrća i balkonskog cvijeća. Iz Gradske tržnice svima žele srdačnu dobrodošlicu!

Komentari