završen brooks polumaraton

Apsolutni pobjednik Danijel Fak, najbolja trkačica Bojana Bjeljac, Varaždinke među prvih deset

Objavljeno: 18.09.2016. 17:20

Zadnja izmjena: 18.09.2016. 18:10

Foto: TK Marathon '95

Danas je održan 22. Brooks Varaždin polumaraton, na kojemu je među 442 trkača apsolutnu pobjedu odnio Danijel Fak iz AK Svetice Zagreb, s vremenom 1:10:22. U konkurenciji trkačica pobijedila je Bojana Bjeljac iz AK Žumberak Sošice, koja je u apsolutnom poretku zauzela 17. mjesto.

Ova je utrka ujedno bila i državno ekipno prvenstvo u polumaratonu, a naslove su osvojili zagrebački klubovi Agram u muškoj i Sljeme u ženskoj.

- Vrijeme je bilo idealno, staza je odlična, sigurno dolazim braniti pobjedu iduće godine. - izjavio je pobjednik Danijel Fak.

Pobjednica Bojana Bjeljac, kao i brojni drugi trkači, pohvalili su novu stazu tako da ih možemo očekivati i sljedeće godine.

Plasman varaždinskih trkača i trkačica

Natjecatelj AK Varaždina - Igor Goričanec - zauzeo je vrlo dobro 14. mjesto u ukupnom plasmanu.

Varaždinske trkačice uspjele su se plasirati među prvih deset u ženskoj konkurenciji gdje se natjecalo 115 atletičarki. Martina Bezek iz TK Marathon '95 je bila peta, dok je Valentina Belović iz AK Varaždin zauzela deveto mjesto.

Na utrci građana (5000 m) pobjedu je odnio Marko Zetović iz Udruge za zdravo trčanje Osijek, a najbolje plasirana trkačica bila je slatinčanka Doroteja Santi. U toj utrci troje varaždinskih natjecatelja uspjelo se plasirati među prvih dvadeset.

Humana strana utrke

Zbog održavanja utrke koja je započela na Kapucinskom trgu u 10 sati i odvijala se ulicama Varaždina vrijedila je i privremena regulacija prometa.

Treba reći da je utrka imala i humanitarni karakter - dio uplaćene startnine išao je za polaznike varaždinskog Centra za odgoj i obrazovanje "Tomislav Špoljar", koji su izradili unikatne  medalje za sudionike polumaratona. Korisnici ovog Doma sudjelovali su i u dodjeli odličja pobjednicima.

Kompletne rezultate ove utrke možete vidjeti na web stranici TK Marathon '95 koji je organizirao ovu utrku.

U našoj fotogaleriji pogledajte najzanimljivije prizore s današnje utrke.

Komentari