Najbolji sportaš Varaždina

Enes Garibović zna recept za novu medalju na europskoj smotri

Objavljeno: 04.02.2016. 19:47

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 21:12

Foto: Facebook

Najbolji sportaš Varaždina za prošlu godinu i aktualni europski viceprvak, Enes Garibović otputovao je na Europsko prvenstvu u ciparski Limassol. U dobroj je formi i nada se da može ponoviti prošlosezonski uspjeh - stići do medalje.

Enesu Gariboviću protekla godina bila je kao iz snova. U veljači je uspio osvojiti srebrno na Europskom prvenstvu u Zürichu, u lipnju je bio prvi na Karate Youth, u studenom je na prvenstvu svijeta bio sedmi, a uspješnu sezonu zaključio je osvajanjem ekipnog zlata na Prvenstvu Balkana.

Sve to u obzir uzeli su ljudi koji su birali najboljeg sportaša Varaždina za prošlu godinu pa je to priznanje pripalo Enesu.

Ovaj vikend čeka ga ponovno još jedno veliko natjecanje. Riječ o Europskom prvenstvu na Cipru.

- Prije svakog natjecanje očekivanja su uvijek ista. Dati maksimum od sebe, pokazati se u najboljem svijetlu i uživati u mečevima. Ako se to postigne, uspjeh će doći sam po sebi - rekao nam je Enes Garibović kojeg očekuje žestoka konkurencija.

- Očekujem stvarno teške mečeve, poznajem praktički cijelu svoju konkurenciju u Europi, no neće biti lako - istaknuo je Enes koji se s reprezentacijom za prvenstvo Europe priprema u dvije faze. Prvo su na početku siječnja odradili pripreme u Varaždinu, a završne pripreme odrađene su u Daruvaru.

- Za europsku smotru kvalitetno sam se pripremao. U pripremama su najviše pomogli moj trener i izbornik Esad Garibović te treneri iz Zagreba, Stjepan Čelan i Danil Domđoni. Zadovoljan sam s pripremama, a prije tri tjedna bila posljednja provjera prije prvenstva, Grand Prix Croatia i tu sam uzeo srebrnu medalju - dodao je Enes i otkrio recept za europsku medalju.

- Moram se dobro se naspavati, mentalno se usredotočiti na mečeve, uživati u njima, dati svoj maksimum u tom trenutku i vjerujem da će medalja doći - zaključio je Enes.

Komentari