Fergie, hitno napravite mjesta za Luku Modrića!

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 31.05.2011. 09:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Legendarni je stručnjak Alex Ferguson u 70. godini odlučio: vodit će Manchester United još tri sezone, a onda mirovina

Svi ga žele: Tottenham bi ga zadržao, a Manchester United i Chelsea pripremaju ponude.

Čim se spustio zastor na finale Lige prvaka, frustrirani Englezi su zavapili: "Sir Alex, hitno napravite mjesta za Luku Modrića!".

Sugerira se totalni remont Uniteda, umirovljenje Giggsa i Scholesa te dovođenje maloga, genijalnoga Zadranina. Kao da bi Manchester u finalu protiv Barce bolje prošao da je imao Luku.

"Samo iluzija, ništa više", zapjevala bi Josipa Lisac...

Ali remont Manchestera nije iluzija i nije samo Modrić želja. Iako je veliki klub u dubiozi od gotovo 550 milijuna eura, braća Glaser daju Fergusonu čak 200 milijuna eura za ljetnu kupnju.

Preliminarna lista već je napravljena: vratar De Gea iz Atletica (20 godina) za 21 milijun eura, Ashley Young (25) iz Aston Ville za 16, te Luka Modrić (25) za 23 milijuna.

Prema drugim izvorima, svježa krv u vezi bio bi Wesley Sneijder, koji bi stajao 40 milijuna eura te Lukin suigrač iz Tottenhama Gareth Bale za 34 milijuna.

Iako već spada među najbolje plaćene hrvatske sportaše, Luka Modrić tek bi transferom u Manchester postao "Rockefeller", s tri puta većim primanjima nego što ih ima u Spursima.

Otkriveno je kako Modrić ondje prima 52.000 eura tjedno ili oko 2,7 milijuna eura godišnje, što je dvostruko manje od Garetha Balea, koji je nedavno potpisao novi ugovor. Zamislite, čak i Robbie Keane, igrač kojega stalno sele po posudbama, zarađuje mnogo više od Modrića, čak 75.000 eura tjedno.

Luka bi na Old Traffordu "narastao" barem do devet milijuna eura godišnje, što ni jedan hrvatski igrač ne može ni zamisliti, čak ni Srna kod Ahmetova.


Komentari