Rukometno kadetsko prvenstvo

Foto - Bosilj i Stričak s predstavnicima rukometnih kadetskih reprezentacija

Objavljeno: 03.08.2023. 17:29

Zadnja izmjena: 03.08.2023. 17:31

U Varaždinu se održava Svjetsko kadetsko rukometno prvenstvo IHF U 19, a tim su povodom varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i župan Anđelko Stričak danas u palači Patačić održali prijem dobrodošlice za predstavnike rukometnih reprezentacija.

Od ukupno 32 reprezentacije, u Varaždinu borave grupe A i B, odnosno reprezentacije Hrvatske, Alžira, Ruande i Portugala, Mađarske, Slovenije, Novog Zelanda i Maroka, dok se ostale utakmice igraju još u Koprivnici, Rijeci i Opatiji. Grad Varaždin će biti domaćin i polufinalne i finalne utakmice, koja će se odigrati 13. kolovoza, navodi se u priopćenju iz Grada i dodaje da je Varaždin suorganizator prvenstva, a Varaždinska županija sponzor.

- Danas smo ugostili predstavnike osam reprezentacija i ponosni smo na to što smo od svih čuli riječi pohvale za gostoprimstvo. Naša Arena još je 2009. godine ugostila Svjetsko prvenstvo seniora, zatim Europsko prvenstvo seniorki 2014., pa Europsko prvenstvo seniora 2018., sada imamo kadete, a već se planira Svjetsko prvenstvo 2025. godine. Jučer je s nama na otvorenju bio predsjednik Svjetske rukometne organizacije koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom stoga vjerujem da smo položili test i da ćemo kroz ovih desetak dana još samo potvrditi da smo idealan izbor za Svjetsko seniorsko prvenstvo 2025. godine – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Župan Stričak je naglasio da su takva prvenstva ujedno i prilika za dobru promociju ovog kraja. - Ovo Svjetsko prvenstvo je ujedno i odlična promocija Hrvatske, Varaždinske županije, Grada Varaždina i ostalih gradova gdje se održavaju natjecanja, Koprivnice, Rijeke i Opatije. Siguran sam da će Hrvatska ostati u lijepom sjećanju svim ovim mladim sportašima iz 32 reprezentacije, odnosno iz 31 države – poručio je Stričak.

Uz domaćine i predstavnike reprezentacija, na prijemu su bili i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Tomislav Grahovac, glavni tajnik HRS-a Damir Poljak i event manager Nino Lilić. Prijemu su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić, navodi se u priopćenju.

Komentari