GRK Varaždin 1930 u Karlovcu pitanje pobjednika riješio u – sedam minuta

Objavljeno: 19.09.2015. 21:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Rukometaši GRK Varaždina 1930 konačno su, nakon dva tijesna domaća poraza, upisali i prve premijerligaške bodove. U Karlovcu su protiv istoimenog domaćina slavili s glatkih 29:19.

A nije da je Dabrovima bilo imalo ugodno putovati u Karlovac. Dva varaždinska poraza, 17:19 u Areni od Gorice pa 20:21 u Graberju od Umaga, poljuljala su samopouzdanje, međutim to je bio tek dio problema. Drugi je dio onaj vezan uz zdravstveni bilten; nakon Tokića, Vučka i Levaka na posljednjem je treningu i Ivan Horvat uganuo gležanj, što je dodatno stanjilo ionako tanak izbor treneru Vujoviću. Horvat je putovao s momčadi u Karlovac, ali – osim kod jednog sedmerca – nije ulazio u igru.

Otvaranje karlovačke utakmice donijelo je nastavak te deprimirajuće slike. Iako su u grad na četiri rijeke stigli s imidžom favorita, Varaždinci se nikako nisu uspijevali rezultatski odlijepiti. Igralo se gol za gol, štoviše, Karlovčani su u 11. i 12. minuti vodili, 6:5 i 7:6. No tad su konačno Dabrovi povezali nekoliko uspješnih obrana i napada, u svega sedam minuta napravili su 6:0 seriju i 7:6 za Karlovac u 12. minuti pretvorili u 12:7 za Varaždin u 19. minuti. Do odmora je ta razlika još malo podebljana (18:10), a Karlovac ipak nije Umag da bi u drugom poluvremenu napravio iznenađenje. Štoviše, Dabrovi su nakon 10 minuta igre u nastavku otišli i na rekordnih plus 11 (22:11), na kraju je završilo s lijepih 10 viška – 29:19.

- Ne volim izdvajati pojedince, ali Frano (Vujović, sin poznatog varaždinskog vratara Borisa, op.a.) je danas pokazao kako se sportaš bori, povukao je i otraga i naprijed – pohvalio je trener Dabrova Vladimir Vujović mladog Frana. Statistika kaže - s razlogom, od prva četiri pogotka u dijelu utakmice u egalu tri su bila njegovo djelo, do kraja prvog poluvremena kad se razlika stvarala skupio je pet pogodaka, u nastavku dodao još dva, uz ukupni šut 7 od 9. Zapažen učinak u napadu imao je i iskusni Vedran Huđ (9 pogodaka iz 14 pokušaja), Zobec je zabio 6 golova, vratar Špikić obranio 11 lopti, od toga dvije iz sedmerca...

- Upisali smo bodove, primili opet ispod 20 golova, vraćamo se u Varaždin s 10 razlike. Ne, nismo bili bajni, bilo je tu opet dosta nepotrebnih tehničkih grešaka, ali trebali smo ovu pobjedu i najvažnije je u ovom trenutku da je imamo u džepu – zaključio je trener Vujović.

Dabrovi u slasti bodova neće imati previše vremena uživati, već u srijedu putuju u Rijeku na zaostalu utakmicu 2. kola protiv Zameta, a odmah u subotu u Varaždin dolazi Đakovo.

Komentari