Hrvati izgubili od Srba, krivo kalkulirali pa im sada visi četvrtfinale

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 05.07.2011. 21:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

U prve dvije utakmice zastrašili su sve i nametnuli se kao sigurni kandidati za medalju, no kako dani prolaze, hrvatski mladi košarkaši (do 19), najmlađi na natjecanju, zadaju protivnicima sve manje briga

U drugoj utakmici drugog kruga SP-a u Litvi, Brajkovićeva momčad poražena je od Srbije sa 68:73 (Barać 18, Šarić 11). Dan prije je na jedvite jade pobijedila slabašni Egipat, a J. Koreja joj je još u prvom dijelu natjecanja zadala neočekivan udarac. Gdje je zapelo?

- Srbi su bili bolji, a mi smo promašivali sigurne koševe. To su dečki od 16-17 godina, i velika je razlika u konkurenciji kada se suprotstave starijima, fizički jačim suparnicima - objašnjava izbornik Dražen Brajković.

Dečki sada više nisu isključivo sami svoji majstori. Iako su se, po krivim kalkulacijama, mnogi polakomili kako su već među najboljih osam, tek danas znat će se rasplet. U 11.30 igraju sa SAD-om te izgube li, a Kanada pobijedi Srbiju s četiri, pet ili šest koševa prednosti, naši neće ući u četvrtfinale. U svakoj drugoj opciji četvrtfinale im je zajamčen, a Kanađani i Srbi sastaju se dva sata prije, pa bismo sudbinu mogli znati i prije okršaja s Amerikancima.

- Sto je kombinacija, na kraju možemo biti i drugi u skupini, no mislim da je pobjeda Srbije sigurna - smatra Brajković.

Komentari