ORIJENT 1919 - VARAŽDIN

Orijent iznenadio Varaždin - Uvjerljiv poraz Varaždinaca

Objavljeno: 13.08.2021. 19:28

Zadnja izmjena: 13.08.2021. 19:35

Foto: Arhiva

Veliko zanimanje, kod ljubitelja nogometa u Varaždinu, izazvao je prvi susret Varaždina u Drugoj HNL. Prema najavama iz kluba trebao je to biti samo početak ekspresnog povratka u društvo najboljih, ali dogodilo se nešto suprotno. Niti najveći pesimisti nisu mogli prognozirati poraz od 3:1 (3:0).

Varaždin je istrčao u sastavu: Sentić – Horvat, Grgec, Stolnik, Mekić – Postonjski, Djou, Topić – Šego.

Iako su u Varaždinu najavljivali ekspresni povratak u Prvu ligu to se na terenu nije vidjelo, pogotovo ne u prvim minutama susreta. Nakon početnog ispitivanja snaga Varaždince je šokirao Kristijan Fućak, bivši igrač Varaždina. Fućak je pobjegao varaždinskoj obrani i u situaciji „jedan na jedan“ s varaždinskim golmanom bio siguran, te doveo Orijent 1919 u vodstvo već u 9. minuti. Varaždinci vidno šokirani i nakon prvog sljedećeg napada riječkih igrača ponovo su nastali problemi za varaždinsku obranu. Na nabačenu loptu na peterac najspretniji je ponovo bio Fućak i glavom pogodio za 2:0 u 11. minuta.

Varaždin se polako oporavlja od šoka i u 26. minuti Topić u prvoj pravoj prilici za Varaždin. Terenska inicijativa Varaždinaca ali bez ozbiljnijih prijetnji prema golu ekipe sa Sušaka. Topić ponovo u izglednoj prilici u 33. minuti ali puca pokraj gola. U 35. minuti prilika za Orijent iz slobodnog udarca ali lopta odlazi pokraj gola. Međutim, već u 36. minuti Frigan postiže novi gol za Orijent. Sentić radi grešku prilikom ispucavanja i poklanja loptu domaćinima koji koriste ponuđenu priliku. Dvije minute kasnije Črnko u prilici za Orijent ali dobra obrana Sentića. Vidno nervozni igrači Varaždina rade nepotrebne greške i prekršaje, a za jedan takav Stolnik dobiva i žuti karton te daje nov upriliku Orijentu. Zatim, Mulac puca pokraj gola u novoj prilici za domaćine u 44. minuti. Na samom kraju poluvremena Topić u još jednoj poluprilici ali bez opasnosti za gol domaćina.

Igrači Orijenta su tako u prvom poluvremenu iskoristili sve svoje prilike i poklone te su zasluženo otišli na odmor s velikom prednosti. O tome govore i statistički podaci da je Orijent imao 8, a Varaždin 5 udaraca prema golu, s tim da je udarac u okvir bilo 5:2 za domaće nogometaše.

Na početku drugog dijela trener Varaždinaca Mario Carević radi dvije izmjene, vadi Topića a umjesto njega ušao je Posavec, te je Igrec zamijenio Horvata. Varaždin ponovo ima terensku inicijativu, ali prvu priliku u drugom dijelu ima Frigan za Orijent u 53. minuti. Međutim Varaždina uzvraća u 56. Minuti kada Postonjski odlično puca ali golman Orijenta brani. Nakon toga i Šego u prilici, bio je u jednom trenutku sam na pet metara ali nije dobro zahvatio loptu i prilika odlazi u nepovrat. U kontranapadu Črnko sam došao do varaždinskog šesnaesterca ali puca pokraj gola Varaždina u 66. minuti. Vuk u 74. minuti upućuje dobar udarac prema golu Orijenta ali bez promjene rezultata, a Posavec u 76. minuti također dobro puca ali u golmana domaćih. Carević u 78. minuti radi još jednu izmjenu, Šego je izašao a ušao Noa Vugrinec. Varaždin i dalje ima inicijativu ali Orijent se vrlo dobro brani i prijeti iz kontranapada. U 86. minuti na naplatu dolaze napadi Varažina i Igrec smanjuje vodstvo Orijenta na dodavanje Kolarića. U 89. minuti Vugrinec puca glavom ali preslabo za golmana Orijenta.

Na kraju se statistika udaraca u gol okrenula u korist Varaždina ali je rezultat i dalje ostao 3:1 za domaćine. 

 

 

Komentari