KOMENTAR UTAKMICE

Jeftić: Dobra obrana je temelj pobjede

HRS

Objavljeno: 14.02.2022. 08:41

Zadnja izmjena: 14.02.2022. 08:45

U 14. kolu 1. HRL za žene ekipa Koke bila je bolja od zagrebačke Trešnjevke rezultatom 27:21. Ovu važnu pobjedu varaždinske rukometašice ostvarile su teže nego je bilo očekivano.

Varaždinke su u susret ušle lošije nego što su planirale, a trener ŽRK Koka Zoran Jeftić poslije utakmice je rekao kako je obrana bila ključ pobljede.
- Cijeli tjedan sam govorio da je obrana temelj i da je obrana ta koja mora biti prava. Kada je obrana bila prava u prvom poluvremenu, mi smo napravili seriju od 4:1 i stigli na izjednačeno. Drugo je poluvrijeme bilo skroz na našoj strani jer smo zadržali tu agresivnost i želju te pokretljivost u obrani koja mora biti temelj za budućnost. Bilo je tu promašenih zicera, to dolazi iz umora jer smo se morali vraćati. Igrale su i cure koje manje igraju tako da je razlika mogla biti i veća, ali čestitam curama na pobjedi i okrećemo se sljedećem kolu, dodao je Jeftić.

Ena Car, igračica ŽRK Koke također je naglasila problem lošeg ulaska u susret.
- Poprilično smo loše ušle u susret. Ne znam da li je to zagrijanost ili od nečeg drugog, ali tek dok smo spojili par napada i par dobrih obrana smo počeli igrati onako kako znamo igrati. Onda je i nama lakše bilo i odmah se na rezultatu vidjelo. Spustile smo se na 6-0 obranu pa smo možda malo sigurnije bile, ukrale par lopti i zabile lagane golove. Samo smo nastavile to u drugom poluvremenu. Možda je malo prevagnula i naša brzina te fizička spremnost. Na kraju je dobro završilo, zaključila je Car. 

U 15. kolu varaždinske rukometašice gostuju u sesvetama, kod istoimene ekipe. Susret je na rasporedu u subotu, 19. veljače.

Komentari