Josip Vranković preuzima vruću Ciboninu klupu

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 29.03.2011. 09:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX

Glavnu ulogu u dovođenju Vrankovića navodno je imao Nikša Prkačin.

Mladi stručnjak Daniel Lutz, vršitelj dužnosti trenera Cibone, zasad neće doživjeti debi u ulozi glavnog stratega. Uprava kluba, nakon prekida suradnje s Draženom Anzulovićem, punom parom radila je na dovođenju trajnog rješenja na klupu, a tajnovitost nije dugo trajala. Službena potvrda još se čeka, no sasvim je izvjesno da će vrući krumpir u svoje ruke, kako se i nagađalo, uhvatiti Josip Vranković.

Aktualnom izborniku košarkaša bit će to drugi staž pod Tornjem jer vukove je već vodio 2007. i to četiri mjeseca. Za pomoćnika bi ovoga puta trebao dovesti Tea Čizmića, a s pravim poslom startat će već u nedjelju u trećem kolu prvenstva protiv Cedevite.

Preuzeti cibose u ovom trenutku prilična je avantura, ali s drugog aspekta nema se ni što za izgubiti. Euroliga odavno je nemoguća misija, ostaje mu prihvatit se domaćeg prvenstva i natjerati igrače da osvjetlaju crveni obraz europskog košarkaškog velikana.

Osim toga, Vrankoviću će i samom dobro doći malo trenerskih treninga uoči Europskog prvenstva ovog ljeta u Litvi, a jedne od najvećih uzdanica reprezentacije, Bogdanovića, Radoševića i Zubčića, imao bi pod direktnom paskom jedan lijepi period prije početka priprema.


Agencija VLM

FOTO: Nina Djurdjevic / CROPIX


Komentari