KK VINDIJA

Kakva je budućnost varaždinske košarke?

Objavljeno: 05.12.2021. 08:38

Zadnja izmjena: 05.12.2021. 08:57

S ozirom da je košarka, jedan do dvoranskih sportova koja je bila najviše pogođena epidemiološkim mjerama zabrana okupljanja i boravka u zatvorenom prostoru podaci o interesu djece i novoupisanih članova KK Vindija daju nadu u uspješan nastavak djelovanja i natjecanja.

Predsjednik KK Vindija Nino Gregorina zadovoljan je odazivom mladih na upis u klub, te dolazak na treninge ali i dalje ostaju problemi s cijenom dvorana. Iako je bilo najavljeno da će se školske dvorane moći koristiti i vikendom u klubu ih za sada ne koriste.

- Trenutno nismo niti tražili termine vikendom u školskim dvoranama za održavanje utakmica, jer nemamo novaca za njih. Za sada treniramo tijekom tjedna u školskim dvoranama u III. I VI. Osnovnoj školi Varaždin, a utakmice igramo u Graberju. Na ruku nam ide i raspored jer se zbog korone igra jednokružno za mlađe uzrasne kategorije. Tako smo uskladili utakmice za sve uzraste u Graberju. Ove godine je podignuta cijena korištenja sportskih dvorana za 30%, pa niti ne možemo platiti termine za vikend, dodao je Gregorina.

Seniorski sastav se uspješno natječe u 2. ML i imaju za odigrati još jedan odgođeni susret, i to u Bjelovaru zbog odgode iz epidemioloških razloga, a zatim slijede još dvije utakmice pa je na rasporedu pauza do sredine siječnja.

- Što se mlađih uzrasnih kategorija tiče prva tri na regiji u Skupini A i Skupni B idu na regiju i onda se igra liga, i to juniori, kadeti i mlađi kadeti. Oni najmlađi, U9 i U11 igraju turnire, pa zatim sliedi regija. Nakon lockdowna imamo pojačani odaziv djece u mlađe uzrasne kategorije. Djece je puno više nego prošle godine i imamo popunjene sve grupe i uzrasne kategorije. Oko 40 mladih košarkaša više nego prošle sezone trenira i natječe se. Sve su selekcije jako dobro popunjene, tako de se uvijek trening mogao održati u punom opsegu, naglasio je Gregorina.

 

Komentari