NK VARAŽDIN

Kovačević uoči Rudeša: Učinit ćemo sve da pobijedimo

Objavljeno: 28.04.2022. 18:57

Zadnja izmjena: 28.04.2022. 19:09

Ove subote igra se 26. kolo Druge HNL, u kojem je najzanimljivija utakmica Rudeš - Varaždin, derbi kola i derbi prvenstva.

Varaždin je prvi s pet bodova više od drugoplasiranog Rudeša, a trener Varaždina Mario Kovačević potvrđuje kako se u subotu sastaju dvije najbolje ekipe lige.

- Pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu, kao za svaku utakmicu koju želimo pobijediti. Tako stalno razmišljamo i zato jesmo prvi, a želimo i dalje zadržati prvo mjesto. Veseli me da smo u uzlaznoj putanji forme. Trenirali smo tako da za ovaj glavni dio prvenstva budemo u najboljoj formi. Malo me remete ozljede i sada još ovaj crveni karton Kolarića. Naša desna strana će biti oslabljena: Herrera zbog ozljede, Kolarić crveni karton, a i Domjanić ima neku ozljedu. Ostali su spremni i jedva čekaju utakmicu.

U ovaj derbi Varaždin ulazi nakon visoke pobjede protiv Osijeka II, a Rudeš nakon poraza u Opatiji.

- Njima je ovo zadnja prilika, oni nemaju više što tražiti ako protiv nas izgube. Oni su se nadali da će nas preskočiti prije ove utakmice, ali mi se nismo dali. U početku prvenstva mi smo se mučili, ali mi smo i tempirali formu za završnicu. Nije ni lako stalno držati visoku formu. U zadnje dvije utakmice dali smo osam golova, a cijelo proljeće smo primili samo četiri gola. U obrani ćemo ostati čvrsti, a nadam se da ćemo nastaviti biti ovako efikasni. U utakmici s Rudešom ne smijemo sa samo braniti već svaku priliku treba iskoristiti da postignemo gol.

U prvoj utakmici Rudeš je izgubio u Varaždinu 2:1, ali je utakmica mogla prevagnuti i na njihovu stranu.

- Rudeš je domaćinska ekipa 12 domaćih utakmica i 11 pobjeda i jedan remi. Dobro smo ih proučili i analizirali, respektiramo ih jer znamo da je utakmica u Varaždinu mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Nema favorita u subotu, mi smo dvije podjednake ekipe. Oni će pokušati napraviti domaćinski pritisak, ali mislim da moji igrači već imaju dosta iskustva da ne padnu pod taj utjecaj. Želim da smirimo loptu i da igramo svoj nogomet te da pokažemo da smo mi u ovom trenutku bolja ekipa.

Veliki ulog

Veliki je ulog u igri u subotu, pobjeda ili remi Varaždinu daje ogromnu prednost da do kraja ostane na prvoj poziciji i plasira se u Prvu ligu.

- Utakmica je jako bitna ali neće matematički odlučiti prvaka. Ako mi pobijedimo već bi bila velika razlika i sve ćemo učiniti da tako bude. Učinit ćemo sve da na kraju utakmice mi imamo prednost od osam bodova nad Rudešom. Do kraja u preostala četiri kola imamo sličan raspored, imamo tri ista protivnika, ali možda mi imamo malo teži raspored. Međutim, mi ćemo sve napraviti da već nakon utakmice protiv Rudeša budemo bliže Prvoj ligi.

Susret 26. kola Druge HNL između Rudeša i Varaždina igra se u subotu 30. travnja s početkom u 15.00 sati na ŠC Rudeš u Zagrebu.

Komentari