preko 300 streličara

Krajem ovog mjeseca u varaždinskoj Areni natjecat će se najbolji europski streličari

Objavljeno: 14.02.2024. 13:00

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 13:16

U Varaždinu, u Areni na Dravi, od 19. do 24. veljače 2024. godine bit će održano Europsko dvoransko prvenstvo u dvoranskom streličarstvu.

Tu veliku sportsku manifestaciju koja će u Varaždinu okupiti 236 natjecatelja iz 24 države, danas su najavili, uz zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, Darko Uidl, predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza, Damir Kolarek, predsjednik Streličarskog kluba Cekin, Anica Sitar, voditeljica za i sport i razvojne programe Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Dražen Cesar iz UO za društvene djelatnosti. Kako su napomenuli, ulaz u Arenu je besplatan, a u subotu i nedjelju će biti najatraktivnije finalne borbe. Natjecanja će se odvijati od 9 do 18 sati svakog dana.

- Uz sve epitete kao što su grad glazbe i grad kulture, Varaždin je grad sporta i to je jedna od njegovih glavnih kvaliteta. Imamo jednu od najboljih sportskih infrastruktura u Hrvatskoj, sportske terene i dvorane te 150 klubova u različitim sportovima. Uz sve to pokušavamo dati priliku i onim sportovima i klubovima koji se manje vide. Streličarstvo je jedan od tih, uvjetno rečeno, manjih sportova, koji imaju tradiciju i rezultate. Zato im dajemo priliku da se pokažu i na ovakvim natjecanjima te da honoriramo uspjehe i njihov trud - rekao je Marković.

Komentari