Leon Benko trenutno najskuplji igrač bosanskohercegovačke Premijer lige

arhiva

Objavljeno: 28.01.2015. 16:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Odlaskom Tomislava Čuljka iz Viteza u Osijek, varaždinski nogometaš Leon Benko, član FK Sarajeva, postao je najskuplji igrač bosanskohercegovačke Premijer lige...

Benko je u Sarajevo stigao u rujnu prošle godine, a pravo nastupa za klub iz Koševa dobio je tek prije tjedan dana.

Razlog je spor s njegovim bivšim klubom kineskim Dalianom kojeg je napustio jer mjesecima nije primao plaću. Kinezi su na Benkov bijeg odgovorili suspenzijom, a igrač se zbog neispunjavanja poslodavčevih obaveza obratio FIFA-i, koja je nakon mjeseci čekanja riješila spor u njegovu korist.

FIFA je u Nogometni savez BiH prije tjedan dana poslala dopis u kojem stoji da Benko može biti registriran kao igrač Sarajeva.

S obzirom na odlazak Tomislava Čuljka čija je vrijednost prema Transfermarktu procijenjena na 750.000 eura, Benko je postao najskuplji igrač bosanskohercegovačke Premijer lige. Njegova vrijednost je 600.000 eura, a prvo mjesto dijeli sa Vedranom Turkaljom iz Zrinskog. Treći najskuplji igrač BiH Premijer lige je bivši igrač Hajduka, Boris Pandža iz Širokog Brijega koji vrijedi 500.000 eura.

Podsjetimo, Leon Benko svoju nogometnu karijeru započeo je u Varteksu, a u bijelo plavom - dresu za seniorski sastav debitirao je 2003. godine. Tri godine kasnije otišao je njemački 1. FC Nürnberg, a igrao je i za belgijske klubove Standard i Kortrijk te je branio boje Slaven Belupa, Rijeke, saudijskog Al Faisalya i kineskog Daliana. U svojoj karijeri zabio je 78 golova, a u dresu Vatrenih skupio je četiri nastupa.

Komentari