Frustriracije u redovima Medveščaka nakon poraza

Objavljeno: 02.03.2011. 07:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Dragutin Ljubić, kao i mnogi drugi u Ledenoj dvorani u utorak navečer, ostali su frustrirani razvojem događaja u drugoj četvrtfinalnoj utakmici EBEL-a između Medveščaka i KAC-a. Austrijanci vode 2-0...piše Borna Rupnik za SportNet.hr.

Ponovio se scenarij iz Klagenfurta i prvoplasirana momčad EBEL-a svladala je zagrebačke Medvjede 3:2. I nakon ovog dvoboja u zraku je ostalo visjeti pitanje o sudačkom kriteriju i pojedinim odlukama pa tu temu nije mogao zaobići ni Dragutin Ljubić po završetku susreta.

"Prvo moram čestitati KAC-u na pobjedi. Igrali su svoju igru i dobili su što su željeli ovdje. Mi nismo zabili kada smo trebali, a i Robert Kristan nas je povremeno održavao u igri", započeo je suradnik Douglasa Bradleyja na klupi Medveščaka.

"Ali moram dodati da bih volio svim austrijskim momčadima suđenje kakvo smo mi večeras imali. Neću reći da su suci vukli na jednu stranu, ali nešto očito nije u redu. Ne želim izgovoriti ništa pogrešno, u ovom sam trenutku previše frustriran", nastavio je.

Ljubić vjeruje da nisu obje momčadi krenule u susret s ravnopravnih pozicija: "Ja podržavam EBEL i 110%, ali morali bismo svi imati iste kriterije. Kada jednom bude tako, svima će biti bolje. Austrijancima zato što neće morati slušati ovakve govore, a nama zato što ćemo biti manje frustrirani".

Dodao je da to ne znači da će se Medveščak predati prije treće i četvrte utakmice, naprotiv: "Naši su se dečki gotovo do zadnjeg kola borili za doigravanje i sada su jako željni napraviti još nešto u njemu. Zaradili smo ovo četvrtfinale i silno smo htjeli zaraditi pobjedu, kako u nedjelju u Klagenfurtu, tako i danas u Zagrebu".

"Isto tako ćemo nastaviti i u trećoj utakmici u četvrtak. Nadam se samo da nema previše jače ozlijeđenih igrača", kaže Ljubić, koji se osvrnuo i na situaciju zbog koje je Wacey Rabbit morao napustiti igru već u uvodnim minutama: "Sigurno nije izašao zato što mu se više nije dalo igrati".

Naposljetku je najavio i jednu zanimljivost: "Predsjednik lige ljubazno mi se najavio za nedjelju, doći će u Zagreb na četvrtu utakmicu. Baš me zanima hoće li onda sudački kriterij biti isti kao u ove dvije utakmice jer ne znam kome će se onda suci pravdati".

Dragutin Ljubić: "Nalet Johannesa Reichela palicom na Franka Banhama u Klagenfurtu nešto je najružnije što sam vidio u svojih 40 godina u hokeju. Da je netko tako udario nekoga vani na ulici, završio bi pred sudom".

Emmanuel Viveiros, trener KAC-a: "Bila je dobra utakmica. Mogla je otići na bilo koju stranu. Naravno, drago mi je da smo mi na kraju dobili. Što se tiče Johannesa Reichela, ne opravdavam ga. Ali Banham ga je prvo udario s leđa i on je reagirao. Hokej je takva igra, ponekad te ponese, no ponavljam da ne podržavam takvo ponašanje".


Borna Rupnik / SportNet.hr

Komentari