Miljenko Mumlek vraća se u prvoligaško društvo.

Bivši kapetan Varteksa, uskoro 40-godišnjak, priključio se naime malonogometnom klubu iz Novog Marofa i uskoro ga očekuju obračuni u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi.

- Presudio je sportski motiv. Mali nogomet mi je uvijek bio strast i uvijek me intrigiralo to da li mogu biti uspješan i na parketu. Ljudi misle da je to zafrkancija, ali nije to baš tako. To je ipak prva liga, svi koji igraju su maksimalno spremni, a sport je sve popularniji kod nas - ističe Mumlek te naglašava da mu ime i renome koje nosi s travnatih terena sigurno neće pomoći u podizanju statusa na parketu.

- Uskoro ću imati 40 godina, a osjećam se kao klinac na početku karijere. Praktički sam bez iskustva jer mali nogomet nikad nisam igrao po futsal pravilima. Manja lopta, samo četiri igrača u polju, uhodane sheme i kombinacije, leteće izmjene, na sve to se tek moram naviknuti, s tim da se nogometom nisam ozbiljno bavio više od dvije godine i moram vratiti poznati nogometni osjećaj - naglašava Mumlek, nekadašnji legendarni kapetan varaždinskog Varteksa.

S prvoligašem iz Novog Marofa dogovorio je fleksibilnu suradnju.

- Prvo moram vidjeti mogu li uopće igrati na toj razini, a zatim koliko dugo mogu igrati na tom nivou tako da ni sam još uvijek ne znam kako će sve to završiti. Glavni cilj mi je pomoći u popularizaciji futsala. Novi Marof je jedini preostali nogometni prvoligaš u našem kraju i zaslužuje malo više pažnje i bolji status. A možda me sve ovo trgne pa se odlučim i na trenerski posao - zaključuje Mumlek.

Zvučnom igračkom pojačanju veseli se i šef stručnog stožera Novog Marofa, Goran Mamić.

- Lijepo je imati igrača s takvim iskustvom u momčadi, ali Miljenko se tek treba priviknuti na neke zakonitosti malog nogometa. Već će prve pripremne utakmice pokazati u kakvom je stanju. U svakom slučaju, može njegovo iskustvo i znanje mogu nam biti od ogromne pomoći - rekao nam je Mamić.

Da li je lakše priviknuti igrača velikog nogometa na malonogometne terene ili obrnuto?

- Nema pravila. Oba sporta imaju svoje zakonitosti i pitanje privikavanja je stvar svakog pojedinca. Činjenica je da se u malom nogometu igrači brže umaraju zbog jakog ritma, ali jednako tako imaju mogućnost odmora zbog pravila letećih izmjena. Ne sumnjam da će se Miljenko brzo uklopiti u malonogometno okruženje, ali i našu momčad te nam biti od velike pomoći u ostvarivanju ciljeva - zaključio je strateg Novog Mafora.

VIŠE PROČITAJTE U VARAŽDINSKOM TJEDNIKU 

Komentari

14.09.2012. 14:05h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Varaždinski tjednik