ODBOJKA

Mlada odbojkaška reprezentacija na pripremama u Varaždinu

HOS

Objavljeno: 20.12.2021. 18:00

Zadnja izmjena: 21.12.2021. 08:42

U Varaždinu se na pripremama nalazi U20 odbojkaška reprezentacija Hrvatske. Pripremat će se u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin do četvrtka 24. prosinca. 

Tomislav Ćošković, jedan od naših ponajboljih reprezentativaca, nakon što je prije nekoliko godina završio aktivnu odbojkašku karijeru, i to na vrlo zanimljivoj destinaciji, Indiji, kamo je otišao nakratko nakon povratka iz inozemstva u Hrvatsku i igranja za Ribola Kaštela, odnedavno je postao i izbornik muške juniorske U20 reprezentacije.

Ovo će biti njegova prva akcija, nakon okupljanja u nedjelju 19. prosinca u Zagrebu odmah su se zaputili prema Varaždinu, gdje će odraditi pripreme do božićnih blagdana.

- U Varaždinu smo od 20. do 24. prosinca, onda dečki imaju kratak odmor za odlazak obiteljima na božićne blagdane, pa se ponovno okupljamo 26. prosinca i idemo direktno za Maribor, rekao je Ćošković.

- U planu je turnir na kojem nastupaju U20 reprezentacije Slovenije, Austrije i Mađarske te slovenska U18 selekcija. Igramo 28. prosinca baš s U18 reprezentacijom Slovenije, pa već u 12.30 s Mađarima. Dan kasnije u 8.30 su na rasporedu Austrijanci, a u 12.30 Slovenci. Taj se dan igraju i dva polufinala, a 30. prosinca su susreti za treće i prvo mjesto, najavio je Čošković.

On je u Varaždin pozvao 17 igrača, a s njih 12 će na turnir u Maribor. 

- Želim vidjeti kako će funkcionirati zajedno. Pogledao sam do sada puno utakmica i mogu reći da ima materijala, čak i za A selekciju. Imamo baš dobre generacije 2005. i 2003., tako da se ne bojim za seniorsku reprezentaciju kasnije. U svakom slučaju, ovaj će nam MEVZA turnir sjajno poslužiti kako bi vidjeli našu kvalitetu u odnosu na bliže okruženje, naglasio je Ćošković.

Na pripreme u Varaždin su pozvani:

  • organizatori igre: Tin Devald (Mladost), Lovro Maglica (Rijeka) i Ivo Mustapić (Ribola Kaštela);
  • korektori: Gabrijel Cvanciger (Mladost) i Duje Cvijović (Ribola Kaštela);
  • primači-pucači: Nikola Jureta i Ante Kulušić (Ribola Kaštela), Jakov Marković i Luka Buljat (Zadar) i Roko Vlašić (Mladost);
  • srednji blokeri: Bruno Barać (Ribola Kaštela), Ivan Kuruc (Mladost), Mislav Karačić (Mursa Osijek), Matija Klasnić (Medicinar Trnje), Lovro Koprek (Kitro Varaždin);
  • liberi: Marko Repek i Maro Busak Vidaković (Mladost).

 

Komentari