NK VARAŽDIN

Nikola Šafarić o stvaranju pobjedničkog mentaliteta NK Varaždin

Objavljeno: 17.11.2022. 08:06

Zadnja izmjena: 17.11.2022. 08:12

Nikola Šafarić, sportski direktor NK Varaždin zadovoljan je povratničkom polusezonom momčadi u najviši rang hrvatskog klupskog nogometa.

Šafarić je naglasio kako je još više zadovoljan s cijelom kalendarskom godinom, jer su tijekom 2022. izborili povratak u Prvu ligu, nakon samo jedne sezone u Drugoj ligi, te nastavili s odličnim sportskim predstavama i u SuperSport HNL-u postavši hit momčad prvenstva.

- Veliko je zadovoljstvo, ne samo poslije polusezone već poslije cijele godine. Zato što od početka godine, kada smo priželjkivali da pobijedimo Orijent, da se popnemo na prvo mjesto i osvojimo Drugu ligu. Tako nam je krenula godina, rekao bi euforično ali mi smo mirno i staloženo korak po korak radili i ta Druga liga nam je dobro došla. Posložili smo se, stvorili pobjednički mentalitet. Stvorili smo veliku homogenost u svlačionici, a ja sam bio uvjeren da će nam upravo to biti snaga ukoliko budemo uspjeli zadržati kostur ekipe. To se i dogodilo. Bilo je teško u Prvoj ligi, bilo je puno upitnika, ali bili smo strpljivi. Nakon poraza od Slavene Belupa brzo smo se resetirali i posložili, utakmica s Istrom 1961 otvorila nam je sve. Dečkima se vratilo samopouzdanje, vidjeli su da mogu igrati protiv svakoga.  To su i dokazali u utakmicama protiv Hajduka i Dinama. Kada odigraš dobro dvije utakmice protiv najjačih, onda vidiš da sve možeš. Svaka pohvala svima u klubu. Od tete koja dole radi do predsjednika koji nam je omogućio potrebna financijska sredstva i svih onih koji su mu pomagali. Zahvala ide i navijačima koji su bili odlična podrška, kako prošle godine tako i sada. Još se proširio krug simpatizera kluba tako da sveukupno možemo biti jako zadovoljni, dodao je Šafarić.

Nakon odgode utakmice 17. kola SuperSport HNL-a s Goricom, nogometaši NK Varaždina nalaze se na odmoru i oporavku od polusezone. Početkom prosinca opet će se naći na okupu te početi pripreme za nastavak sezone, koji je planiran za sredinu siječnja sljedeće godine.

Komentari