Odbojka: Kadetkinje Varaždina za koračić prekratke

Objavljeno: 26.01.2015. 09:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Kadetske odbojkašice OK Varaždin Volleya izgubile su u derbiju prvenstva Druge HOL od vodeće ekipe lige Don Bosca iz Zagreba – 1:3. Odlučivale su doslovno – nijanse.

Bila je to odbojkaška predstava kakve se ne bi posramile niti mnoge prvoligaške ekipe, OK Varaždin Volley II i OK Don Bosco iz Zagreba pružili su u maloj dvorani uz Dravu sat i pol sjajne odbojke, utakmicu s puno rezultatske neizvjesnosti, velike borbenosti, odličnih poteza. Na kraju, presudili su detalji, nijanse koje su se vrlo lako mogle „preliti“ i na drugu, domaću stranu, ali su iskusnije gošće u ključnim trenucima ipak psihološki bolje odgovorile na izazov i uspjele rezultatski tijek okrenuti u svoju korist.

Kadetkinje Varaždin Volleya odlično su otvorile utakmicu, vodile protiv lidera prvenstva i na prvom i na drugom tehničkom time-outu (8:7, 16:15), međutim „zadnja trećina“ pripala je gošćama, Don Bosco je okrenuo velikom 7:0 serijom sa 16:15 na 16:22 i tu je bilo jasno da će Zagrepčanke povesti u setovima.

U drugom – fantastičan varaždinski odgovor! Na krilima izvrsnih Martine Deglin i Inke Inkret Varaždinke su povele 3:0 pa 6:2, opet vodile na oba tehnička time-outa (8:5 pa čak 16:10), u istom je furioznom stilu set odigran do kraja za nevjerojatnih – 25:14! I za poravnanje – 1:1.

Treći set konačno su od početka bolje otvorile zagrebačke odbojkašice. Otišle su na 1:4, varaždinski trener Đolonga je pozvao prvi time-out, nije međutim pomoglo, podebljana je prednost na čak 1:7. Zaostatak su Varaždinke uspjele smanjiti na 6:8, ali je ubrzo bilo 7:12, za novi time-out Đolonge. Don Bosco je podebljao vodstvo i na 7:13, a onda je na varaždinskom servisu zablistala mlada Lucija Kociper, domaće su nanizale čak 7:0 seriju i povele! 14:13! Sedamdesetak gledatelja u maloj dvorani krenulo je s glasnim navijanjem, veliko iznenađenje bilo je na pomolu, u tim je trenucima bilo sasvim jasno da se upravo sada lomi utakmica, da će ekipa koja uzme treći set vrlo vjerojatno uzeti i bodove. I tu je Don Bosco imao cure za prevagu, apsolutnog lidera trenericu-igračicu Ivu Đikić i na servisu djeovojku za preokret, Doru Ljuban. Dora je na servisu naime ostala do – kraja seta, Zagrepčanke su od 15:14 za domaću ekipu napravile seriju 11:0 i s 15:25 povele – 1:2.

Početak četvrtog seta mirisao je na varaždinski povratak, Inka Inkret je na svojem servisu vodila suigračice do prednosti 7:2, ali je potom uslijedio više nego adekvatan odgovor već spomenute Ive Đikić, njezina 7:0 servis serija i vodstvo gošći 7:9. Varaždinke su uspjele uhvatiti zaostatak (9:9), ali tad je na gostujućem servisu zablistala i Nives Vinceković, djevojka čiji su poeni odlučivali i u prvom setu; Nives je sada napravila čak 9:0 servis seriju, Don Bosco pobjegao na 9:18 i bilo je jasno da će bodovi put Zagreba. Na kraju 15:25 za konačnih 1:3, nakon točno sat i 31 minute igre.

Za poraz, ali i za – sjajan dojam kojeg su ostavile Varaždinke. Ova ekipa apsolutno ima budućnost, sada su odlučivale nijanse, mogao je već sada lako pasti i lider, a vrijeme radi za te cure. Varaždinska ženska odbojkaška priča tako jako podsjeća na onu mušku pod vodstvom vizionara Josipa Kleina prije desetljeće i pol, a znamo u kojem je smjeru i do kojih visina taj prvi „projekt“ stigao. Sada su, čini se, na redu cure, s tim da imena za velike stvari već sada postoje u vlastitom dvorištu, poput Ivančanke Inke Inkret koja tako neodoljivo svojim prolazima podsjeća na svojedobnog ljubimca VŽ-publike Almira Muharemovića. S tim da je Inki tek 15,5 godina, a nije ju smetalo da Don Boscu zabije – 22 puta! U četiri seta. Nije dakako Inka jedina, mnogo je tu djevojaka koje mogu puno, od lidera ekipe Tamare Đolonge do ostalih. Bit će gušt pratiti hoće li se i dalje ovako razvijati...

OK Varaždin Volley 2 – Don Bosco 1:3
(21:25, 25:14, 15:25, 15:25)
VARAŽDIN VOLLEY 2: T. Đolonga 1, Deglin 8, Jarmić 5, Sa. Pevec 9, Inkret 22, Novak 5, Tesla (L), Kociper 6, Horvat. Trener: Ivica Đolonga.
DON BOSCO: I. Đikić 16, Nižić 16, Meheš 7, Vinceković 9, Ljuban 4, Škreblin (L) 1, Milković 7, K. Đikić, Bošković. Trenerica: Iva Đikić.
Poeni na pogreške protivnica: Varaždin Volley 20, Don Bosco 29.
Igračica utakmice: Iva Đikić.

Komentari