Osnovnoškolci i srednjoškolci, prijavite se za Sportske igre mladih

Objavljeno: 13.06.2014. 19:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ZŠUGV

Do 20. lipnja traju prijave za natjecanja u ekipnim sportovima u sklopu ovogodišnje manifestacije "Sportske igre mladih", koja je već dulji niz godina jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u ovom dijelu Europe kada je u pitanju sport mladih.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani osnovnoškolci i srednjoškolci s područja grada Varaždina i Varaždinske županije. Važna je napomena da se prijavljuju isključivo ekipe, a ne pojedinci.

Prijava je moguća do 20. lipnja putem linkova: http://www.igremladih.org/prijave/ ili https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih.

Više informacija kao i sve pojedinosti oko prijave i sudjelovanja na "Sportskim igrama mladih" mogu se dobiti i u Zajednici športskih udruga Grada Varaždina, koja organizira i provodi natjecanje na području Varaždinske županije. Koordinatorica organizacije i natjecanja za Varaždinsku županiju je Anica Sitar Dvorski iz ZŠUGV-a (099/209 2612).

Natjecanja u Varaždinskoj županiji odvijat će se tijekom srpnja nakon čega slijedi završnica za najbolje ekipe u Splitu.

Inače, cilj manifestacije "Sportske igre mladih" je omogućiti svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Prve su Igre organizirane 1996. godine, nakon čega je ideja rasla i razvijala se, a natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

O važnosti manifestacije govori i potpora koju igrama daju eminentne osobe iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu sudionika završnice u Splitu.

Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju "Živimo život bez droge, jer droga oduzima život". Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim činiocima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

Komentari