Pozoj handball cup

Ovog će vikenda u Međimurju dvije tisuće mladih rukometaša odigrati 350 utakmica

Objavljeno: 23.08.2021. 16:56

Zadnja izmjena: 23.08.2021. 16:56

Međimurje će od petka do nedjelje biti centar rukometa zahvaljujući turniru "Pozoj handball cup" koji će okupiti gotovo dvije tisuće mladih rukometaša i rukometašica.

Turnir će se održati u organizaciji Društva športske rekreacije Sportska subota, a detalje turnira na konferenciji za medije predstavio je njegov inicijator Davor Varga. Rukometni turnir "Pozoj handball cup" namijenjen je dječacima i djevojčicama od 10 do 17 godina. Turnir je osmišljen po uzoru na velika sportska natjecanja Europe, s ciljem okupljanja djece i mladih, popularizacije sporta, promicanja zdravog načina života, kao i promocije Međimurja kao poželjne destinacije sportskog turizma.

Na turniru će sudjelovati čak 121 ekipa, točnije 74 muške ekipe i 47 ženskih ekipa iz cijele Hrvatske, kao i 2 ekipe iz Slovenije. Utakmice će se paralelno odigravati u 8 dvorana, od čega 7 u Međimurju i 1 u Varaždinskoj županiji. Turnir će početi u petak u jutarnjim satima, u subotu slijedi grupna faza natjecanja i play off utakmice, dok će se finalne utakmice održati u nedjelju u dvorani Graditeljske škole Čakovec.

- Međimurje je do sada bilo domaćin mnogobrojnih sportskih događaja svjetskog karaktera te će nam to iskustvo pomoći u organizaciji turnira i još bolje nas pozicionirati na karti sportskog turizma. Ovaj projekt koji se odvija uoči 2022. godine u kojoj će Međimurska županija obnašati titulu Europske regije sporta, ima tendenciju prerasti u tradicionalnu sportsku manifestaciju u Međimurju te postati dodatan turistički sadržaj koji će upotpuniti postojeću turističko-sportsku ponudu Međimurja i još snažnije nas profilirati kao destinaciju sportskog turizma - rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Komentari