sport prije svega

Priča o nogometu i prijateljstvu - srpska momčad Vuteks Sloga iz Vukovara posjetila Petrijanec

Objavljeno: 13.08.2016. 20:13

Zadnja izmjena: 13.08.2016. 20:19

Foto: Sonja Ognjenović

NK Orač iz Petrijanca danas je bio domaćin NK Vuteks Sloga Vukovar. Došle su juniorska i seniorska ekipa te su odigrane dvije utakmice. Ipak, danas nije prvi put da ovaj klub gostuje u Petrijancu. 

- I dan danas se nasmijem kad se sjetim tog vremena prije dvije godine. Naši pioniri su ušli na nacinalnu razinu kupa i za protivnika su izvukli Vuteks Slogu iz Vukovara. Bili smo domaćini te me nazvao predstavnik ekipe Vuteks Sloge i napomenuo da osjećaju neugodu pri dolasku, pošto su Srbi. Na to sam mu odgovorio da mi ovdje ljude ocjenjujemo prema čestitosti i ljudskosti, a ne prema naciji, boji kože ili vjeri - kazao nam je načelnik Vladimir Kurečić.

Od tad su načelnik Petrijanca i predsjednik kluba Vuteks Sloga, Đorđe Božić, u kontaktu. 

- Gospodn Vlada nas je dočekao samo kako on može dočekati. Našli smo se u Varaždinu, na ručku, vidjeli smo i znamenitosti, a mladi nisu nikad bili u Varaždinu. Izuzetno mii je drago što smo prihvatili ovaj poziv - objasnio je Đorđe Božić.

Nogometaši će se zajedno s upravom kluba večeras uputiti prema Vukovaru, a na pitanje hoće li se ovo prijateljstvo nastaviti i zašto je važno, dobili smo i odgovor:

- Jako mi je važno da se priča ovako pozitivna priča, pogotovo u svjetlu događanja ovih tjedana u Hrvatskoj, ovog ludila koje se događa. Sport i ljudskost treba staviti u prvi plan - za kraj je dodao načelnik Kurečić.

 

Komentari