Ratko Kovačić ponovno izabran za predsjednika HPO-a

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.02.2014. 11:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Dosadašnji predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić dobio je jednoglasnu podršku za još jedan mandat na čelu HPO-a na izbornoj skupštini održanoj u subotu u Varaždinu.

HPO je na skupštini najavio i najvažnije ciljeve u sljedećem razdoblju, odnosno povećanje broja hrvatskih natjecatelja na svim velikim svjetskim natjecanjima, posebice na Paraolimpijskim igrama u Riu. Jedan od ciljeva je i stvaranje što boljih uvjeta za bavljenje sportom osoba s invaliditetom u svim županijama u Hrvatskoj. Tu će se dodatno staviti naglasak da se što više mladih osoba s invaliditetom aktivno uključe u rad sportskih klubova, istaknuto je ovom prilikom.

Prema Kovačićevim riječima, jedan od preduvjeta je i stvaranje adekvatnih financijskih uvjeta za što će pokušati dodatno senzibilizirati jedinice lokalne uprave i samouprave.

Hrvatski paraolimpijski odbor ove godine obilježava i pola stoljeća sustavnog bavljenja sportom osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Skupština je prihvatila opsežan prijedlog programa obilježavanja ovog jubileja, koji se sastoji od brojnih sportskih programa koji će se održavati širom Hrvatske. Obilježavanja završava svečanom akademijom u rujnu. Pokrovitelj obilježavanja je predsjednik RH-a Ivo Josipović.

Prvo veliko sljedeće natjecanje za osobe s invaliditetom su Paraolimpijske igre u ruskom Sočiju početkom ožujka. Hrvatska će nastupiti s dvoje natjecatelja u kategoriji slabovidnih i sjedećih skijaša. Bit će to četvrti puta zaredom da Hrvatska ima natjecatelje na zimskim Paraolimpijskim igrama.

Komentari