Rozman srebrni, Kovačić brončani u Karlovcu, braća Garibović nastupila u Budimpešti

Objavljeno: 20.09.2015. 17:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Karate klub Varaždin

Iza varaždinskih karatista i karatistica dva su subotnja turnira, a osvojili su ukupno dvije medalje.

U subotu, 20. rujna četvero natjecatelja nastupilo je na 12. po redu turniru Karlovac open. U konkurenciji od 271 natjecatelja iz 47 klubova Hrvatske, Lovro Rozman kod učenika preko 42 kilograma stigao je srebra, dok je u istoj kategoriji Tibor Kovačić osvojio treće mjesto.

Leona Gulija izgubila je u drugom kolu u kategoriji učenica do 40 kilograma, dok je Dorian Kalajdžija izgubio je u borbi za broncu u kategoriji mlađih kadeta do 48 kilograma.

Budapest open

Istog dana, braća Garibović nastupila su na jakom međunarodnom turniru u Budimpešti pod nazivom Budapest Open 2015. Turnir je okupio 892 natjecatelja iz 23 zemlje svijeta, a Enes Garibović nastupio je u kategoriji mlađih seniora do 84 kilograma. U prvom kolu pobijedio je reprezentativca Slovačke rezultatom 7:2. U drugom kolu izgubio je sudačkim preglasavanjem protiv domaćina Mađara nakon neriješenog rezultata 2:2 na kraju meča.

Njegova sestra Elma tijesno je poražena u prvom kolu od reprezentativke Mađarske kod juniorki do 53kg rezultatom 1:0.

Sljedeći vikend održat će se izborni turnir za kadete i juniore u Rijeci na kojem će natjecatelji tražiti vizu za Svjetsko prvenstvo u Indoneziji koje će se održat sredinom studenog ove godine. Karate klub Varaždin ima već jednog sigurnog putnika na svjetsku smotru, Enesa Garibovića, dok će se Tara Nikolić i Elma Garibović boriti za nastup na prvenstvu svijeta.

Komentari