Rukomet: Ante Tokić (nije) teže ozlijeđen?

Objavljeno: 26.08.2015. 21:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Pretposljednja provjera rukometaša GRK Varaždina 1930 uoči prve utakmice 1. kola europskoga Kupa EHF-a, sinoć u Mariboru protiv istoimenog slovenskog prvoligaša, donijela je uz – realno manje važan – poraz (24:25) jedan daleko veći gubitak – ozljedu prvog desnoga krila Dabrova, Ante Tokića.

Tokić je naime sredinom drugog poluvremena mariborske utakmice (42. minuta), u jednom prodoru s krila u suparnički šesterac, izbačen u skoku iz ravnoteže te je pao izravno na lakat uslijed čega je došlo do luksacije lakta (iščašenje zgloba lakta). Ruka je rendgenski snimljena, lakat namješten i stavljena longeta, ohrabrujuća je vijest da rendgen nije pokazao puknuće kosti.

Ante Tokić je odmah jutros bio i u ordinaciji poznatog varaždinskog sportskog fizioterapeuta Tomislava Vrbnjaka, međutim točnu prognozu roka izbivanja s terena krilnog igrača Dabrova zasad je nemoguće odrediti. Nužan je naime pregled magnetskom rezonancom koji će pokazati da li se možda odlomila kakva manja košćica u laktu čije bi (eventualno) krivo zarastanje moglo izazvati veće i trajnije posljedice. Ono što je sigurno je da Tokića nekoliko tjedana svakako neće biti na parketu, odnosno da će varaždinski rukometaši utakmice 1. kola europskoga Kupa EHF-a protiv talijanske ASD Romagne iz Mordana (5. rujna u Varaždinu, 12. rujna u Imoli) morati odraditi bez ovog važnog iskusnog igrača.

Komentari