Španjolska Primera odgođena do daljneg!

Objavljeno: 20.08.2011. 08:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: fcba-c-lona.blogspot.

Start natjecanja u prvoj (Primera) i drugoj (Segunda) španjolskoj nogometnoj ligi definitivno je odgođen do daljnjega nakon što predstavnici igračkog sindikata i vodstva lige nisu pronašli zajednički jezik oko novoga kolektivnog ugovora, piše index.

Iz Udruženja španjolskih nogometnih profesionalaca objavili su da nastavljaju sa štrajkom nakon što od vodstva lige na sastanku u petak nisu dobili tražena jamstva koja bi im omogućila isplatu plaća i dugovanja po ugovorima.

Štrajk su ponovno poduprla sva 42 predstavnika 20 prvoligaških i 22 drugoligaška kluba. Španjolski nogometaši odbili su tako raditi prvi put nakon 27 godina.

Natjecanje u Španjolskoj trebalo je početi ovog vikenda. Pomaknuto je sada najmanje za tjedan dana, a vrlo je izgledno da će krenuti tek tijekom drugog vikenda u rujnu, nakon pauza zbog reprezentativnih akcija.

Igrači od vodstva lige žele bolju zaštitu njihovih ugovora o radu. Strahuju od vala nepoštivanja istih jer 42 kluba prve i druge španjolske lige ukupno svojim profesionalcima u ovom trenutku duguju oko 72 milijuna dolara.

Naplatu dugovanja preko svog cehovskog udruženja zatražilo je više od 200 nogometaša. Problem je što se trenutačno čak šest španjolskih prvoligaša nalazi pod vodstvom stečajnih upravitelja, uključujući sva tri nova prvoligaša. Okolnosti su to koje igračima ne ulijevaju optimizam.

Izvor:index.hr

Komentari