Sportski Ludbreg slavi, KK Grafičar u završnici Kupa Krešimir Ćosić!

Objavljeno: 06.12.2015. 20:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Košarkaši ludbreškoga Grafičara pobijedili su u finalu Kupa za regiju Sjever-Istok momčad Borova iz Vukovara s uvjerljivih 77:60 i izborili završnicu Kupa Krešimir Ćosić na nacionalnoj razini!

Ludbrežani su furiozno ušli u susret od samog početka i već u prvom poluvremenu pobjegli u jednom trenutku na 20 poena razlike. Vukovarci su do odmora ipak uspjeli smanjiti (47:41), više-manje se koš za koš igralo i u trećoj dionici, da bi u završnici susreta Grafičar opet podignuo razinu igre, posebice u obrani, ostavivši suparnike na svega 6 primljenih koševa u zadnjoj četvrtini.

- Stvarno smo sjajno otvorili utakmicu, bili smo rastrčani po cijelom terenu, nisu se Vukovarci ni snašli, a mi smo pobjegli na osjetnu razliku. OK, bilo je to i ciljano, ipak se četiri sata puta naših protivnika moraju osjetiti, a još je k tome Borovo jučer igralo i utakmicu. Sve smo to znali i tako se pripremali – komentar je trenera Grafičara Velimira Mudrog, koji objašnjava i zašto je odnosno kako kasnije ipak došlo do pada u igri zbog čega je Borovo uspjelo djelomično vratiti rezultatsku neizvjesnost.

- Radi se o tome da mi inače imamo širinu i onda inzistiram na visokom ritmu, tempu u kojem u utakmicama A-2 lige vrtimo 10-11 igrača. Danas nas je međutim bilo svega osmorica, još je k tome i Nakić imao zadnjih dana problema s virozom i normalno je da se u jednom trenutku dogodi pad. Opet, mi smo se digli kad je trebalo ponovno, u drugom poluvremenu primili smo svega 19 koševa, na svemu tome čestitam dečkima – zaključio je Mudri.

Petrović je inače predvodio napad Grafičara protiv Borova, s 21 košem, Novak je dodao 18 poena, Štefan 16. Izabranici Velimira Mudrija nastavili su sjajnu seriju pod vodstvom novog stratega, međutim vremena za odmor nemaju previše. Prvi krug završnice Kupa Krešimir Ćosić (koji po fazi natjecanja odgovara 1/16 finala) na rasporedu je već u srijedu, a protivnik Ludbrežanima bit će AKK Vern iz Zagreba. Sutra (ponedjeljak) će se u prostorijama Hrvatskog košarkaškoga saveza odrediti ždrijebom domaćinstvo te utakmice. .

Komentari