Sport sljedeće generacije

SUPERSPORT HNL i Sorare donose digitalnu sportsku igru u kojoj je i NK Varaždin

Objavljeno: 22.08.2022. 19:55

Zadnja izmjena: 22.08.2022. 20:05

Sorare, digitalna sportska igra u vlasništvu igrača koja koristi nezamjenjive tokene (NFT), danas objavljuje ekskluzivno višegodišnje partnerstvo s Hrvatskim nogometnim savezom i SuperSport Hrvatskom nogometnom ligom.

Obožavatelji, kolekcionari i igrači iz cijelog svijeta sada će moći skupljati, trgovati i igrati s digitalnim karticama iz najjače i najprestižnije nogometne lige u Hrvatskoj u kojoj se natječu kultni klubovi i zvijezde koje će biti dostupne kao digitalne kartice u Sorareovoj igri od sezone 2022./23.

Sorare kombinira digitalne kolekcionarske predmete s digitalnim managerskim igrama kako bi obožavatelje približio igri koju vole. Otkako je osnovana 2018., tvrtka je doživjela nevjerojatan interes igrača i izniman rast baze igrača, dosežući više od 2 milijuna korisnika diljem svijeta s 280 partnerskih sportskih organizacija.

Respektabilno društvo

SuperSport Hrvatska nogometna liga postaje 13. nogometna liga koja ulazi u partnerski odnos sa Sorareom, pridružujući se velikim svjetskim ligama poput njemačke Bundeslige, španjolske LaLige i talijanske Serie A. Ranije ove godine Sorare je također pokrenuo svoje prvo partnerstvo izvan nogometa s Major League Baseballom i predstavio Serenu Williams kao savjetnicu uprave te francuskog reprezentativca Kyliana Mbappéa kao ambasadora i partnera za društveni utjecaj.

Suradnja sa Sorareom također će omogućiti klubovima SuperSport Hrvatske nogometne lige povećanu vidljivost među navijačima diljem svijeta te će promovirati vrijednosti SuperSport HNL-a na međunarodnoj sceni.

Michael Meltzer, voditelj poslovnog razvoja tvrtke Sorare, rekao je: “Hrvatska nogometna liga je liga s vrlo talentiranim igračima i jednom od najstrastvenijih baza navijača u sportu. Izuzetno smo uzbuđeni što možemo najaviti naše partnerstvo s ligom koja je jednako predana inovacijama kako bi svojim obožavateljima pružila autentična iskustva kao i mi.”

Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), rekao je: "Naša su želja i obveza nastaviti komercijalno i marketinški razvijati SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu koja proteklih godina bilježi velike korake naprijed, čega je dokaz novi ugovor za TV prava. Jedno od područja u kojima želimo napredovati je korištenje novih tehnologija, kako bismo proširili iskustvo navijača, ali i pomogli našim klubovima stupiti u bolji u kontakt s međunarodnom publikom. Sorare je na čelu ove nove industrije i jedinstveno kombinira digitalne nogometne igre s kolekcionarskim NFT karticama, što nam omogućuje da proširimo našu ciljanu publiku te mlađim navijačima približimo naš nogomet, našu ligu i naše nogometaše. Vjerujemo u potencijal ovog partnerstva te se radujemo lansiranju prve kolekcije kroz sezonu 2022./23."

U Sorareu, korisnici postaju menadžeri i stvaraju postave koje se sastoje od 5 igrača: vratar, branič, vezni igrač, napadač i još jedan igrač u polju. Menadžeri sa svojim postavama sudjeluju na različitim turnirima, a svaki ima svoje uvjete za ulazak kao što su dob igrača ili regija u kojoj igra njihov klub. Na temelju učinka igrača u stvarnim utakmicama, sve unesene postave rangirane su jedna protiv druge na ljestvici s najboljim rezultatima. Što je viši položaj menadžera na ljestvici s najboljim rezultatima, to bolje nagrade mogu osvojiti. Igrači koje svaki menadžer može korisititi dolaze u ograničenim serijama: svaki nogometaš ima 1000 posebnih, 100 rijetkih, 10 super rijetkih i jednu jedinstvenu karticu. Menadžeri se međusobno natječu za prikupljanje svih kartica na Sorare Marketplaceu.

Komentari