Talijanski izbornik Cesare Prandelli upozorava na Hrvatsku

Objavljeno: 14.02.2012. 17:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: uefa.com

Nekoliko mjeseci uoči početka Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini izbornik talijanske reprezentacije osvrnuo se na nadolazeće natjecanje. Osim komentiranja stanja u svojoj reprezentaciji, nije propustio uputiti kompliment na račun Hrvatske, piše Lovro Štrbinić za Sportnet.

Ždrijeb skupina Europskog nogometnog prvenstva spojio je u prvom krugu Italiju i Hrvatsku, a prema prognozama koje svrstavaju Španjolsku među glavne favorite prvenstva, upravo su od ove dvije reprezentacije očekuje borba za plasman na drugo mjesto u grupi.

Naravno, prognoze se ne pokažu uvijek točnima, ali zanimljivo je mišljenje izbornika Italije Cesarea Prandellija o reprezentaciji pod vodstvom Slavena Bilića.

- Svi govore o Španjolskoj i Nizozemskoj, ali tu je i Hrvatska, momčad u usponu koja je sposobna prikazati lijepu i svrsishodnu igru - njegovo je mišljenje kojim svrstava Hrvate uz bok najvećim favoritima Eura.

Dotaknuo se i Irske, reprezentacije s kojom se Talijani susreću u posljednjem kolu skupine, a na čijem je čelu Giovanni Trapattoni.

- Ne želim se oko toga sada brinuti, nadam se samo da taj susret neće biti ključan za prolazak – ističe Prandelli.

Talijansku sportsku javnost zanima i kolika je mogućnost povratka Francesca Tottija u nacionalnu selekciju.

- Velike igrače poput njega ili Del Piera se uvijek mora uzeti u obzir, ali odluka će biti donesena po završetku sezone - zaključak je Prandellija.


Izvor:hrsport.net

Komentari