U Varaždinu odigrano Prvenstvo Hrvatske u tenisu za juniore i juniorke do 16 godina

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 03.05.2013. 13:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Domagoj Bilješko iz teniskog kluba "Hrvoje" iz Zagreba i Lana Slavica iz kluba "Zagi", također iz Zagreba, pojedinačni su pobjednici Prvenstva Hrvatske u tenisu za juniore i juniorke do 16. godina održanog na terenima Teniskog kluba Varteks u Varaždinu.

Turnir je počeo u subotu, 27. travanja, kvalifikacijskim susretima, a završio u četvrtak, 2. svibnja.

Bilješko, četvrti nositelje turnira, u finalu je bio bolji od petog nositelja Tomislava Podvinskog iz "Ponikva", sa 6:4,3:6 i 7:6(4).

-Nisam baš najzadovoljniji igrom na turniru, ali je dobra stvar da samo osvojio naslov. Turnir je bio dosta jak, čak najjači dosada. Zaista mi je bilo ugodno igrati proteklih par dana ovdje u Varaždinu i nadam se ponovnom dolasku – izjavio je nakon finalnog meča Bilješko.

Bilješka uskoro očekuje odlazak u Austriju na dva ITF turnira drugog ranga, te Europsko prvenstvo u Moskvi za tenisače do 16. godina.

U konkurenciji juniorki najbolja je bila prvo postavljena igračica Lana Slavica savladavši u finalu sa 6:4 i 6:4 Ivonu Čudinu iz Stobreča.

U konkurenciji parova najbolji su bili Roko Glasnović (HTK) i Josip Krstanović (CHR) kod tenisača, te Nika Bešker (HTK) i Gorana Radijević (Stobreč) kod tenisačica.

Turnir u Varaždinu okupio je najjače juniore i juniorke u Hrvatskoj, a zadovoljstvo održanim turnirom istaknuo je direktor TK Varteks Marijan Dugandžić.

-Turnir možemo definitivno ocijeniti kao najjači turnir te kategorije u Hrvatskoj. Došlo je prvih dvadeset sa rang liste i turnir je prošao praktički bez iznenađenja uz iznimku poraza prvog nositelja Lozića u polufinalu. Što se tiče našeg tenisača Hrvoja Plukavca imao je nesreću da je već u prvom kolu naišao na pobjednika turnira. Odigrao je dobro, ali od njega se tek očekuju najbolji rezultati u ovoj kategoriji budući da mu je 14 godina - rekao je Dugandžić.

Komentari