Uz Ciglar i Nikolić, do medalje na Prvenstvu Hrvatske stigao i Enes Garibović

Objavljeno: 07.12.2015. 12:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: facebook

Nakon što su u subotu varaždinske karatistice Ivona Ciglar i Tara Nikolić na Prvenstvu Hrvatske stigle do odličja, medalju je u nedjelju srebrnog sjaja osvojio Enes Garibović.

Na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore nastupilo je petero članova Karate kluba Varaždin.

Ivona je osvojila odlično drugo mjesto u kadetkinjama do 54 kilograma, Tara Nikolić osvojila je broncu kod kadetkinja do 47 kilograma, dok je Elma Garibović zaustavljena u prvom kolu u kategoriji mlađe seniorke do 55 kilograma.

Drugog dana nastupili su Enes Garibović i Eugen Kanjir. Enes Garibović bio je glavni favorit za osvajanje zlata u kategoriji mlađih seniora (U-21) do 84 kilograma. U prvom meču pobijedio je 10:0,  drugom 9:0, no u finalu je doživio poraz rezultatom 3:1 od predstavnika Karate kluba Hercegovina Zagreb Ivana Kvesića. Tako se morao zadovoljiti srebrom.

Eugen Kanjir izgubio je u borbi za treće mjesto u kategoriji U-21 do 75 kilograma. Eugen se nakon jednogodišnje stanke vratio na tatami, odlično se borio i polako se vraća u svoju prijašnju vrhunsku formu.

Sljedeći nastup naših karatista bit će već idući na Prvenstvu Balkana u Dubrovnika, gdje se očekuje brojna konkurencija iz brojnih zemalja Balkana. Za hrvatsku reprezentaciju nastupaju Elma i Enes Garibović.

Nakon Prvenstva Balkana, u veljači 2016. slijedi Europsko Prvenstvo na Cipru, gdje će Enes, kao član Hrvatske karate reprezentacije, braniti prošlogodišnje srebro, osvojeno na prošlom EP u Švicarskoj.

Komentari