RUKOMET

Varaždin i Koprivnica ove su godine domaćini EP u rukometu

Objavljeno: 07.03.2021. 08:09

Zadnja izmjena: 10.08.2021. 13:45

Pandemija koronavirusa natjerala je mnoge rukometne federacije i domaćine na otkazivanje natjecanja, ali i na organizaciju novih. Tako je nedavno Svjetska rukometna federacija (IHF) otkazala sva prvenstva mlađih dobrih skupina u 2021. godini. Između ostalih i Svjetsko kadetsko prvenstvo (M19) koje se trebalo održati u Grčkoj.

Riječ je o generaciji igrača rođenih 2002. godine i mlađih. Da bi im ipak omogućila normalan proces razvoja i natjecanja pod nacionalnim grbom,  njihovo prvenstvo (M18) zbog korone otkazano je naime  prošle godine, Izvršni odbor Europske rukometne federacije (EHF) odlučio je da se ove godine održi Europsko prvenstvo za tu kategoriju i nosi oznaku (M19). Bez toga natjecanja ta bi generacija naime izgubila dvije godine igranja u nacionalnim reprezentacijama.

Prvenstvo će se održati u Hrvatskoj od 12. do 22. kolovoza 2021. godine. Naravno, ukoliko bude dobra epidemiološka situacija. Gradovi domaćini su Varaždin i Koprivnica. Sudjeluje 16 europskih reprezentacija, a skupine su sljedeće:

Group A Group B Group C Group D
Iceland Sweden Denmark Croatia
Serbia Spain Germany France
Slovenia Hungary Norway Portugal
Italy Israel Russia Austria

 

Podsjećamo, što se Hrvatske tiče riječ je o igračima koji su 2019. godine, pod vodstvom Nine Markovića kao mlađi kadeti osvojili zlato na Europskom olimpijskom festivalu u Bakuu (EYOF). Drugim riječima to su između ostalih Fabijan Grubišić koji je bio najbolji strijelac toga natjecanja, sjajni mladi vratari Dominik Kuzmanović, Matej Mandić, pa igrači Matej Svržnjak, Marin Lisac, itd,itd. Kao izbornik tu generaciju sada vodi ih Krešo Ivanković. U ponedjeljak, 8. ožujka imaju svoje prvo okupljanje ove godine i trenirat će tjedan dana u Ivanić Gradu.

Komentari